teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.


I Malmbergsgruvan produceras årligen ca 18Mton råmalm från ett 13-tal malmkroppar.
Som en konsekvens av brytningen påverkas markytan av bl.a. vibrationer, deformationer och sättningar. Denna påverkan följs noggrant upp, främst genom ett GPS-baserat mätsystem, men även med andra typer av instrument, undersökningar och mätningar.

 

Om tjänsten

Vi vill nu stärka upp vår organisation som arbetar inom detta område och söker därför en bergmekaniker till gruvplaneringeringen i Malmberget.
Du kommer arbeta tätt tillsammans med den bergmekaniker som idag arbetar inom området. Du kommer även ha kontakt med våra funktioner inom Miljö, FoU, Samhällsomvandling samt andra arbetsplatser inom Gruvplaneringssektionen och Gruvavdelningen.
Uppdraget består av att följa upp och prognostisera markpåverkan genom datainsamling i fält och från befintlig instrumentering. Du kommer sammanställa rapporter och planera för en utbyggnad av mätsystemen allt eftersom verksamheten fortskrider.
Slutligen kommer du vara en del av flertalet spännande projekt kopplat mot gruvans omgivning, det kan exempelvis handla om projektering av ny gruvinfrastruktur eller olika former av geofysiska och geotekniska undersökningar.

Dina kvalifikationer

Vi söker en person som är noggrann och analytisk och kan uttrycka sig väl i tal och skrift. Du har samtidigt en praktisk fallenhet och du sätter alltid säkerheten först för dig själv och dina kollegor. Du är en lagspelare och har god samarbetsförmåga.
Vi tror att du är civilingenjör inom naturresursteknik, väg och vatten, samhällsbyggnad eller motsvarande. Alternativt har du en geologisk eller geovetenskaplig utbildningsbakgrund med relevant inriktning.
Erfarenhet av gruvdrift, seismologi, bergmekaniska frågeställningar samt programvaror för gruvplanering är meriterande. Med det sagt överväger vi även nyutexaminerade kandidater med rätt kvalifikationer.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Tjänsten är tillsvidare och vi tillämpar provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.
För ytterligare information vänligen kontakta sektionschef Magnus Abrahamsson , Tel: 0970-76140.

Bergmekaniker med inriktning omgivningspåverkan

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-06-14

Ansök nu

Dela detta jobb