teknikjobb.se

Beräkningsingenjör

Företag Combitech AB
Ort
Utgår

2021-10-04

Ansök nu

Beräkningsingenjör

På Combitech vill vi att du i din vardag ska få göra skillnad för människor, verksamheter och samhälle. Vi erbjuder utmaningar i det digitaliserade samhällets absoluta framkant. Hos oss får du möjlighet att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt trygghet och balans i livet.

Din roll som beräkningsingenjör

Vi letar efter personer med erfarenhet av beräkning och simulering från industrin. Vi behöver stärka vårt team inom flera discipliner, såsom krocksäkerhet och islagsanalyser, hållfasthet, styvhet och utmattningsanalyser, fordonsdynamik, ljud och vibrationer samt CFD inom aerodynamik och klimat. Vi använder oss av avancerade kommersiella verktyg för FE-analyser. I arbetet ingår allt från att generera beräkningsmodeller till att analysera och bedöma om kraven uppfylls och till att aktivt vara med och påverka produkternas utformning i samarbete med erfarna konstruktörer.

Du behöver ha en nyfikenhet och ett stort intresse av att utvecklas tillsammans med oss på Combitech. I det dagliga arbetet är du proaktiv inom produktförbättringar, kvalité och kostnadsbesparingar samt är med och bidrar till ett gott arbetsklimat och en god teamkänsla.

Vad kan du tillföra?

Du har civilingenjörsexamen med några års erfarenhet från fordonsindustrin med inriktning mot främst strukturdynamik, akustik, hållfasthet, fordonsdynamik eller strömning eller motsvarande med erfarenhet av liknande arbeten. Som person bör du vara kommunikativ och kunna ta egna initiativ. I arbetet ingår att kunna bedöma konstruktioners lämplighet ur exempelvis hållfasthetssynpunkt, varför en intuitiv känsla för vad som är rimligt och fungerande konstruktionslösning är bra. Du är van vid att arbeta i projektform, är drivande, analytisk och har lätt för att skapa goda relationer med personer i din omgivning. Erfarenheter av kommersiella programvaror så som Nastran, ADAMS, Abaqus, Optistruct, Hyperworks, LS-DYNA, Fluent, Star CCM+, ANSYS, ANSA mm är meriterande. Goda kunskaper i engelska språket förutsätts, både muntligt och skriftligt.

Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan på direkten. Vi går på semester och urval kommer ske i början på augusti.

Kom och gör skillnad

Hos Combitech erbjuder vi, utöver spännande och utvecklande kunduppdrag, anställningstrygghet och förmånspaket, samtidigt som du får chans att växa i en företagskultur som uppmuntrar både personlig och professionell utveckling samt balans i livet.

Combitech GROW, vårt forskningsbaserade kompetensutvecklingsprogram, ingår som en naturlig del i din anställning. Att vi dessutom är ett stabilt växande och oberoende teknikkonsultbolag inom försvars- och säkerhetskoncernen Saab AB bidrar såklart också till dina utvecklingsmöjligheter.

Hos oss är du med och utvecklar teknikområdet för att möta kraven från framtidens digitala samhälle. Vi har exempelvis många spännande projekt inom digitalisering, autonomi, artificiell intelligens, cyber security och 5G-utveckling. Våra konsulter utvecklar också bland annat flygande hjärtstartare som räddar liv, system som ökar säkerheten på flygplatser och nya stridsflygplanet Gripen E som gör samhällen trygga.

Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor på vår webb!

 

Dela detta jobb

Beräkningsingenjör

Combitech AB