teknikjobb.se

Beräkningsansvarig

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-06-10

Ansök nu

Beräkningsansvarig

Som Beräkningsansvarig erbjuds du ta nästa kliv i din karriär genom att axla övergripande helhetsansvar för att realisera kommande byggprojekt. Varmt välkommen med din ansökan!

Om tjänsten

Byggnadstekniska Byrån i Göteborg är ett väletablerat konstruktionsbolag med många spännande och komplexa projekt igång, exempelvis ett företagshotell på Lindholmen, bostadskvarter Lundby och badhusprojekt. De arbetar mot såväl offentlig som privat sektor och har en stor bredd i sina projekt då de arbetar med både ny-, om- och tillbyggnation. BTB har i dagsläget 10 anställda som arbetar på kontoret i centrala Göteborg. Kontoret består av en beräknings- samt en ritningsavdelning och grupperna arbetar tätt ihop. Vad som karaktäriserar BTB är att de sätter stort värde på att hålla en personlig kontakt med sina beställare, en inställning som även genomsyrar interna samarbeten.

Som ansvarig Beräkningsingenjör är du delaktig i upphandlingsskedet av nya projekt, ansvarar för anbudskalkyler, konstruktionslösningar, kostnadseffektivitet, bärighet, materialval, tidsplan och leverans. Du kommer även styra och handleda övriga beräkningsingenjörer. Till din hjälp finns internt seniora beräkningsingenjörer/ konstruktörer. Utöver detta har du även budgetansvar och möjlighet att kunna påverka vilka programvaror som ni ska arbeta med internt samt komma med förbättringsförslag.

En vanlig arbetsvecka på BTB rymmer exempelvis frall-frukost kvart över nio, gemensamma luncher, återkommande måndagsmöten, kontakt med upphandlare, arkitekter, andra discipliner och projektledare.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Byggnadstekniska Byrån i Göteborg.

Arbetsuppgifter

  • Granska handlingar, inhämta information och skapa anbudskalkyler
  • Ansvar för budget och tidsplan
  • Beräkningar och konstruktionslösningar
  • Kontakt med upphandlare, arkitekter, andra discipliner och projektledare

Vi söker dig som

  • Civilingenjörsutbildning, med inriktning konstruktion/bygg
  • Minst 3-5 års renodlad arbetslivserfarenhet av beräkning
  • Erfarenhet & kunskap av FEM, Revit & AutoCAD
  • Obehindrade kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
  • Kunskap och erfarenhet av bl.a. trä, betong och stål

Som person har du vana av att identifiera och agerar lyhört för att skapa gynnsamma affärer, även i situationer som inte är uppenbara för andra. Du har erfarenhet av att självständigt sätta upp realistiska tidsplaner för hur arbetet ska fortskrida och levereras inom utsatta tidsramar. Vidare är du van vid att följa upp på detaljer, även över tid, för att se till att inget lämnas åt slumpen samt lyssnar, kommunicerar och för en dialog på ett konstruktivt sätt.

Information om företaget

Byggnadstekniska Byrån i Göteborg är ett Göteborgsbaserat bolag som grundades redan 1911. Verksamhetsområdena sträcker sig över allt inom husbyggnad såväl ny, om- och tillbyggnad. Med bred erfarenhet av projekt mot exempelvis bostäder, skolor terminalanläggningar och industribyggnader är helhetslösningar är deras styrka. Sedan 2018 är de samarbetspartners med We Group och tillsammans projekterar de badhus över hela Sverige.

Dela detta jobb

Beräkningsansvarig

Academic Work