teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Avdelningschef till miljö- och hälsoskyddsavdelningen

Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-31

Ansök nu

Avdelningschef till miljö- och hälsoskyddsavdelningen

Om tjänsten

Som avdelningschef för miljö- och hälsoskyddsavdelningen är ditt huvudsakliga uppdrag att tillsammans med dina medarbetare planera, leda och utveckla verksamheten mot beslutade mål. Din roll är att uppmuntra, stötta och skapa förutsättningar för dina medarbetare att nå uppsatta mål och utvecklas. Miljö- och hälsoskyddsavdelningen består av ca 30 medarbetare och arbetar primärt med tillsyn och prövning enligt miljöbalken. 

Du kommer att ingå i samhällsbyggnadskontorets ledningsgrupp tillsammans med övriga avdelningschefer och andra strategiska och administrativa roller, där samhällsbyggnadsdirektören är din chef.

Arbetsbeskrivning

I din roll som avdelningschef ansvarar du för ekonomi, verksamhet, arbetsmiljö och verkställigheten av politiskt fattade beslut på uppdrag av samhällsbyggnadsdirektören. Du leder avdelningens arbete, såväl internt som i samarbetet med andra kommunala verksamheter samt i olika externa forum och nätverk.

Du kommer att delta i många olika samverkansgrupper och det är viktigt att du i dessa forum kan se sammanhang och helhet. I uppdraget ingår också att vara föredragande i bygg- och miljönämnden.

Utmaningarna

Då kommunen består av över 30 000 fastigheter med enskild va-försörjning, flera områden med förorenad mark, omfattas av en lång kuststräcka med högt exploateringstryck har avdelningen många och stora utmaningar.

För att kunna hantera dessa utmaningar har du dina kompetenta och engerade medarbetare till hjälp.   

Kvalifikationer

Du är en trygg ledare som har erfarenhet, engagemang och intresse av att driva förbättringsarbete där invånarnytta står i fokus. Du är en närvarande chef med förmågan att inspirera och entusiasmera medarbetarna utifrån målstyrning, utveckling och uppföljning. Du har mycket väl utvecklade ledarskapsförmågor och kan anpassa dig till att coacha individer med olika behov. Att bidra till gott samarbete, vara flexibel och prestigelös är en självklarhet för dig.

Som person är du stabil och skapar goda relationer med dina kollegor samt gillar att jobba med strategiska frågor. Det är också viktigt att du har god förmåga att strukturera och prioritera mellan olika ansvarsområden. Arbetet innebär mycket kontakt med människor vilket ställer krav på lyhördhet och god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. 

Du ska ha erfarenhet inom miljö- och hälsoskyddsområdet eller likvärdigt arbete inom miljöbalkens område. Du ska ha ledarerfarenhet och har haft personalansvar, samt ha en relevant akademisk utbildning. Det är meriterande att du har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor, samt kunskap inom arbetsmiljö och arbetsrätt.

Om arbetsplatsen

På Samhällsbyggnadskontoret arbetar totalt drygt 90 personer och följande avdelningar ingår:

  • Bygglov

  • Geodata

  • Mark- och exploatering

  • Miljö- och hälsoskydd

  • Plan

Hos oss är utvecklingsfrågor högt prioriterade och vi arbetar systematiskt med verksamhetsutveckling. Det innebär bl.a. stort fokus på standardiserade processer, medarbetarnas engagemang, ständiga förbättringar med hjälp av ett avvikelse- och förbättringsförslagssystem, digitalisering och automation.

I enlighet med Norrtälje kommuns värdegrund är vi lyhörda för möjligheter och lösningar som möter invånarens behov.

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Jag som rekryterar heter Anna Keskitalo och är samhällsbyggnadsdirektör, jag hoppas att du finner tjänsten intressant!

Om du tycker beskrivningen passar dig och dina önskemål om framtida roll inom samhällsbyggnad så hälsar jag och min ledningsgrupp dig varmt välkommen att skicka in en ansökan! 

Anställningsform

Tillsvidareanställning, heltid.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Dela detta jobb

logga
Avdelningschef till miljö- och hälsoskyddsavdelningen

Norrtälje kommun