teknikjobb.se


Fastighetskontoret förvaltar och utvecklar ett unikt och spännande fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. Uppdraget är i första hand att förvalta och utveckla lokaler för stadens egna behov – exempelvis kontorslokaler, offentliga lokaler och lokaler för idrott och kultur. I fastighetsbeståndet finns allt från brandstationer, bergrum, saluhallar och salutorg till slott och herrgårdar, villor och små torp på landet. Fastighetskontoret förvaltar även stadens natur- och friluftsområden utanför kommungränsen.


Tjänsten
Projektavdelningens uppdrag är att genomföra större och mindre byggprojekt inom kontorets fastighetsbestånd. Den årliga projektvolymen ligger på ungefär 2.3 mdkr. Många projekt löper över flera år och bedrivs i några av stadens mest kända byggnader, exempelvis Stadshuset och Kulturhuset, Liljevalchs, östermalmshallen och medborgarhuset.
 
Avdelningen ansvarar för genomförande av samtliga pågående projekt, både vad gäller investeringar och planerat underhåll samt att genomförandet optimeras utifrån tid, kostnad och kvalitet.  
Avdelningen är organiserad i 2 projektenheter som ansvarar för idrottsfastigheter respektive övriga fastigheter.

Arbetsuppgifter
Som avdelningschef för projektavdelningen ansvarar du för planering, prioritering, organisering och utveckling av fastighetskontorets projektverksamhet. Avdelningen ansvarar för projekt från planering till genomförande. Som avdelningschef har du det övergripande ansvaret för alla fastighetskontorets byggprojekt – allt från mindre underhållsåtgärder till stora komplexa om-, till- och nybyggnadsprojekt. Du ansvarar för att det samlade genomförandet optimeras utifrån tid, kostnad och kvalitet.
Du leder avdelningen om 21 projektledare tillsammans med 2 direktrapporterande projektenhetschefer.
Till stöd för projektverksamheten finns resurser inom ekonomi, upphandling, IT, ärendehantering mm inom andra avdelningar på kontoret.

Vem du är
Du är den goda tydliga ledaren som visar vägen framåt. Du är strukturerad, planerar och organiserar. Du prioriterar arbetet på ett effektivt sätt och sätter upp och håller tidsramar. Du får avdelningen att arbeta mot mål och fokusera på resultat.
Du samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett smidigt och lyhört sätt. Du är övertygande och har lätt att föra avdelningens talan, får andra att lyssna och du löser konflikter på ett konstruktivt sätt.

Kvalifikationer

  • Minst 10 års erfarenhet inom byggprojektområdet, styrning och kontroll av projekt samt hög kunskap om olika entreprenadformer
  • Krav att du har beställarkompetens och arbetslivserfarenhet från beställarsidan
  • Krav är att du har flera års vana av chef- och ledarerfarenhet och därmed god kunskap av att driva en verksamhet med personal- och budgetansvar 
  • Meriterande om du har erfarenhet av att leda chefer 
  • Du har erfarenhet av arbete i offentlig sektor (kommun, landsting, statlig)
  • Du är civilingenjör, högskoleingenjör eller förvärvat likvärdig erfarenhet på annat sätt

Övrigt
Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningen är säkerhetsklassad. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Om oss
Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag och en arbetsplats där du kommer att få ta mycket eget ansvar, samtidigt som stöd finns hos många erfarna och kunniga kollegor. Här får du vara med och utveckla Stockholm. Vi har ett kreativt och inkluderande arbetsklimat och vår gemensamma strävan är att skapa värden och attraktiva miljöer som lämnar positiva avtryck.

Välkommen med din ansökan
Om du tycker att tjänsten som avdelningschef projektavdelningen passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast.

I denna rekrytering samarbetar fastighetskontoret med Fasticon. För att söka tjänsten, registrera ditt CV på www.fasticonjobb.se och bifoga gärna ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. 
Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är 2019-11-29

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Camilla Engström; camilla.engstrom@fasticon.se eller 072-389 99 71

 

Fasticon är den marknadsledande kompetensförsörjaren för fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. Vår djupa branschkunskap gör att vi förstår våra kunders kompetensbehov samtidigt som vi fixar drömjobbet till våra kandidater. Vi jobbar rikstäckande och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer på www.fasticon.se

Avdelningschef projektavdelningen

Företag Fasticon Jobb
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-29

Ansök nu

Dela detta jobb