teknikjobb.se

Avdelningschef Projekt & Teknik – Svafo

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-01

Ansök nu

Avdelningschef Projekt & Teknik – Svafo

AB SVAFO har till uppgift att på ett säkert och miljömässigt ansvarsfullt sätt ta hand om kärnavfall och anläggningar från den tidiga svenska kärnforskningen.

 

SVAFO:s uppdrag är ett gemensamt samhällsintresse. Vi finner långsiktigt hållbara lösningar för res¬terna från den forskning som lade grunden till den svenska kärnkraftsindustrin. Verksamheten bedrivs utan vinstintresse och finansieras i enlighet med Studsvikslagen. Den regleras genom svenska lagar och bedrivs under tillsyn av Strålsäkerhetsmyndigheten, SSM. SVAFO ägs av kraftbolagen Forsmarks Kraftgrupp AB, Ringhals AB och OKG AB och ingår i Vattenfallkoncernen.

 

Företaget står inför stora utmaningar de kommande åren med uppstart av flera projekt som berör hantering av det historiska kärnavfallet (Swedish Legacy Waste). Vi söker nu en erfaren avdelningschef till Projekt & Teknik på SVAFO som kan spela en viktig roll att leda det lagarbete som krävs för att genomföra företagets utmaningar.

 

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef kommer du att ingå i företagets ledningsgrupp. Du leder en avdelning med två enheter, Projekt respektive Teknik. Du är tillika enhetschef för Teknik med cirka 15 anställda personer. Enheten Teknik hanterar avveckling av kärntekniska anläggningar, ändringsverksamhet i befintliga driftsatta anläggningar samt utredningar kring kärnavfallsfrågor. Avdelning Projekt och Teknik har ansvaret för den övergripande planeringen, resurssättningen och samordningen av SVAFO:s hela projektverksamhet.

 

Du arbetar i nära samverkan med våra ingenjörer, projektledare och övriga medarbetare inom företaget. Arbetet bedrivs ofta i matrisform med övriga avdelningar inom SVAFO (Drift, Säkerhet och stab).

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civil- eller högskoleingenjör eller motsvarande med dokumenterad erfarenhet av att planera och samordna en omfattande projektverksamhet. Du har lång erfarenhet från liknande arbetsuppgifter inom det kärntekniska området eller från andra branscher där höga krav ställs på säkerhet och kvalitet. Du är en trygg, engagerad och erfaren ledare som tycker om att leda samt hantera team i förändring.

 

Vi ser att ditt ledarskap genomsyras av Vattenfalls ledarskaps fokusområden – Connect people, Accelerate learning & Drive innovation. Som person är du en naturlig ledare som skapar delaktighet och engagemang hos medarbetarna. Struktur, resultatfokus, säkerhetsmed¬veten och hög integritet präglar ditt arbete. Att fatta beslut trots att vägen framåt inte är given är en förmåga du besitter. Du har god självkännedom och du stävar efter att alltid utvecklas i ditt ledarskap såväl som att utveckla dina medarbetare. Du trivs med att arbeta och samverka i matrisform och har en god kommunikativ förmåga som innebär att du kan förmedla budskap och göra presentationer, såväl på svenska som på engelska. Körkort B erfordras för tjänsten. Vi lägger stor vikt vid den sökandes personliga egenskaper.

 

Placeringsort

Studsvik, utanför Nyköping.

 

Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 1 november 2020

Vi ser fram emot din ansökan!

 

För ytterligare information om tjänsten kontakta VD Sven Ordéus, tel 070-598 14 39 eller vVD Magnus Oskarsson 0722 055 183, för frågor om rekryteringen kontakta Isis Larsson 076-136 47 32.

 

Fackliga representanter

Sveriges ingenjörer Fredrik Ekenborg, 0709-677 067

Unionen Thomas Rådeby, 0709-677 077

 

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Denna tjänst är säkerhetsklassad, säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

 

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Dela detta jobb

Avdelningschef Projekt & Teknik – Svafo

Vattenfall AB