teknikjobb.se

Göteborg växer som aldrig förr. Genom arbetet med avfall, vatten och avlopp bidrar Kretslopp och vatten till att skapa ett kretsloppssamhälle och göra det lätt för göteborgarna att leva hållbart.
Utan oss fungerar inte samhället. Vatten, avlopp och avfall är några av samhällets viktigaste grundpelare. Samhällsnyttan, framtidens utmaningar och byggandet av ett hållbart Göteborg ger stor tillfredsställelse. Vårt jobb är viktigt på riktigt. 

Läs mer på www.goteborg.se/kretsloppochvatten

Arbetsuppgifter

Kretslopp och vatten har fattat beslut om att skapa en ny avdelning för Kundnära tjänster. Avdelningens fokus kommer främst ligga på att utveckla kundprocesser så som att arbeta fram ”en väg in” till förvaltningen. Vidare kommer avdelningen arbeta med att upprätta och tillämpa regelverk kring taxor samt följa upp att alla intäkter kommer in. En del i detta arbete är att se över IT-system och arbeta med utvecklingen av dessa.
Avdelningen är ny och vi söker därför en Avdelningschef som tillsammans med Förvaltningsdirektören kommer arbeta med att utveckla avdelningen till att öka upplevelsen av tydlighet gällande stöd och service hos våra kunder men även att hantering av taxor är korrekt och riktigt.

Avdelningen Kundnära tjänster kommer inledningsvis bestå av kundservice, anslutningsenhet och mätarverkstad, tillsammans med personal från andra avdelningar och enheter där kundnära verksamhet har hanterats.
I rollen som avdelningschef kommer du svarar för den strategiska ledningen av det kundnära tjänstområdet och utveckla kundrelationer såväl som tillse att intäkter kommer förvaltningen till handa.
Du kommer ha verksamhetsansvar, budgetansvar samt personalansvar för ca 57 medarbetare varav 3-4 enhetschefer som leder sina enheter och rapporterar till avdelningschefen. Rollen kommer ingå i förvaltningsledningen samt rapportera till Förvaltningsdirektören.

Vi arbetar aktivt med att göra det möjligt för våra medarbetare att ha en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är en god och hälsofrämjande arbetsmiljö viktig och erbjuder därför bland annat friskvårdstimma, friskvårdsbidrag och cykelförmån.

Hos oss får du kollegor med hög kompetens som har kul ihop och bryr sig om varandra. Vi har viktiga arbetsuppgifter där vi gör nytta för göteborgarna.

Göteborgs Stad är en stor arbetsgivare. Hos oss får du en trygg anställning och möjlighet till utveckling och karriär. Välkommen!
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom exempelvis ekonomi, marknad, teknik, VA och/eller försäljning. Vi ser att du har dokumenterad, flerårig chefserfarenhet av liknande uppdrag.

För rollen krävs att du har erfarenhet av arbete med kundvård och försäljning i tjänsteföretag. Denna erfarenhet får gärna vara från verksamheter inom fastighetsbranschen, VA eller el-försörjning. Vidare har du erfarenhet av kundrelaterade utvecklingsprojekt inom VA/Bygg såväl som erfarenhet av verksamhetsutveckling och processorienterat synsätt. Denna erfarenheten ska omfatta digitalisering och/eller e-tjänster. Har du erfarenhet från liknande uppdrag inom processindustri, energisektor, samhällsbyggnad eller infrastruktur ser vi det som meriterande.

Tjänsten är säkerhesklassad i klass 2. Detta innebär att tjänsten kräver svenskt medborgarskap samt att du kommer genomgå en säkerhetsprövning.

För att bli framgångsrik i rollen som avdelningschef ser vi att du har ett tydligt, inlyssnande och synligt ledarskap där du bland annat har förmågan att motivera andra och ger råd, stöd och möjligheter till utveckling. Avdelningen är ny och för att kunna driva arbetet framåt har du ett engagemang för avdelningens frågor och tar ansvar för att driva arbetet framåt men är även strategisk genom att tänka långsiktigt och har ett brett perspektiv.
Avdelningen kommer arbeta med att ta fram ett nytt arbetssätt som bland annat innebär en väg in för kunden. För att utveckla avdelningen är du den som ser möjlighet i förändring, du motiverar och kan hantera kritik mot förändring på ett konstruktivt sätt.

Låter tjänsten intressant? Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Vi samarbetar med Chefspoolendenna rekrytering. Om du har några frågor, är du välkommen att kontakta Chefspoolens rekryteringskonsult Staffan Engberg, 0768-15 45 44, staffan.engberg@chefspoolen.se.

Fackliga företrädare

Sandy Westergren, Kommunal, 031-368 72 60, sandy.westergren@kretsloppochvatten.goteborg.se
Siw Samuelsson, Vision, 031-368 27 43, siw.samuelsson@kretsloppochvatten.goteborg.se
Sofia Digerstedt, Saco, 031-368 70 21, sofia.digerstedt@kretsloppochvatten.goteborg.se

Ansökan

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval. Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen snarast, dock senast den 2019-12-15.
Ansökningsknapp nedan.

 

 

Avdelningschef Kundnära tjänster

Företag Chefspoolen
Ort
Utgår

2019-12-15

Ansök nu

Dela detta jobb