teknikjobb.se

Avdelningschef för översiktsplanering

Ort
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Avdelningschef för översiktsplanering

Om arbetsplatsen

Välkommen att bli avdelningschef för översiktsplaneavdelningen i en av Sveriges snabbast växande kommuner med många spännande projekt på gång. Ostlänken, en ny dubbelspårig höghastighetsjärnväg mellan Stockholm (Järna) och Linköping, innebär att Linköpings kommun står inför ett av de största stadsutvecklingsprojekten i stadens i historia. Satsningen på Ostlänken omfattar bland annat ett nytt resecentrum samt utveckling av den nya stadsdelen Stångebro och av miljön runt Stångån.

Översiktsplaneavdelningen finns inom Plankontoret på Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen. Kontoret ansvarar för fysisk planering samt mark- och exploateringsfrågor. Som avdelningschef är du en del av kontorets ledningsgrupp och verkar för bästa möjliga helhet, såväl inom kontoret som inom förvaltningen. På översiktsplaneavdelningen arbetar 17 engagerade medarbetare med olika kompetens inom strategisk planering. Vi har en välutvecklad och kontinuerlig översiktsplanering som säkerställer Linköpings utvecklingsmöjligheter för lång tid framöver. 

Arbetsbeskrivning

Som avdelningschef för översiktsplanering leder, utvecklar och säkerställer du kvaliteten i kommunens arbete med långsiktig fysisk planering. Det innebär bland annat att du är ansvarig för att avdelningen bedriver sitt arbete i enlighet med uttalade politiska inriktningar samt förvaltningens gemensamma mål och arbetssätt. Du stöttar medarbetarna i de avvägningar som behöver göras i det dagliga arbetet med översiktsplaner och annan långsiktig planering. 

Du är ett stöd till kontorschef i strategiska frågor samt för att driva utveckling såväl inom kontoret som inom förvaltningen. Du har även en betydande roll i att tillsammans med andra driva utvecklingen framåt inom stadsbyggnadsområdet.

Du har verksamhets-, personal- och ekonomiansvar. I rollen ingår naturligtvis att fördela arbetsuppgifter samt planera, leda och följa upp verksamheten. 

Kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning, gärna på masternivå, inom stadsplanering och/eller arkitektur eller annan likvärdig utbildning. Du har stort engagemang för stadsbyggnadsfrågor och du är pådrivande i att utveckla metoder för långsiktig, strategisk planering med god balans mellan en visionsbaserad översiktsplanering och genomförbarhet.

Du är intresserad av digitalisering och att driva arbetet med ett digitalt arbetssätt med kommunens översiktsplaner. Att samverka med andra, både över verksamhets-, kompetens- och organisationsgränser såväl som externa intressenter, blir din främsta framgångsfaktor.

Vi söker dig som är du trygg i dig själv och som trivs med att arbeta nära och tillsammans med andra. I din chefsroll har du förmågan att skapa goda resultat genom andra. Du delegerar, utmanar och du är pedagogisk och entusiasmerande. Som chef i Linköpings kommun värdesätter vi också god kommunikativ förmåga, ett strukturerat och välplanerat arbetssätt samt förmågan att se framåt och att se möjligheter. 

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7344

Dela detta jobb

Avdelningschef för översiktsplanering

Linköpings kommun