teknikjobb.se

Avdelningschef Engineering - Vattenfall Services, södra Sverige

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-08-11

Ansök nu

Avdelningschef Engineering - Vattenfall Services, södra Sverige

Vattenfall Services företagskultur präglas av säkerhets- och entreprenörsanda där kreativitet, självständighet och resultatorientering är nyckelbegrepp. Vi arbetar kundinriktat i en mål- och projektorienterad organisation.

Vattenfall Services enhet Construction och affärsområdet Stationer genomför projekt och levererar helhetslösningar för el- och kontrollutrustning till ställverk och kraftstationer 12-400 kV. Våra kunder är främst elnätsbolag och vattenkraftsproducenter. Tillsammans skapar vi Sveriges säkraste arbetsplats. 

Nu söker vi en engagerad avdelningschef för vår växande ingenjörs- och projektverksamhet i södra Sverige!
Det här är ett stimulerande och spännande ledaruppdrag med utvecklingsmöjligheter och handlingsutrymme i en affärsmässig verksamhet. Du kommer att leda en nybildad avdelning med cirka 15 ingenjörer (elkraft, automation, konstruktion, kontrollanläggning, dokumentation) som utgår från ett flertal orter i södra delen av Sverige. Vi arbetar med stora om- och nybyggnationsprojekt (vattenkraft- och ställverksprojekt) hela vägen från start till överlämning av färdig anläggning. Ingenjörerna arbetar exempelvis med utredning/analys, konstruktion, programmering, konfigurering, dokumentation och idrifttagning. Tack vare Vattenfall Services storlek och kunskapsnätverk, vår lokala närvaro och vårt arbetssätt kan vi skapa rätt team för varje nytt projekt. 

Exempel på dina ansvarsområden som avdelningschef:
• Personalansvar, strategisk kompetensplanering
• Arbetsmiljöansvar, ansvar för tillämpning av policys, miljö- och kvalitetssystem
• Omvärldsbevakning, anbuds- och avtalsarbete
• Uppföljning av avdelningens prognos, budget, resultat och verksamhet

• Aktivt arbete i vår ledningsgrupp, bidra till fortsatt utveckling av hela affärsområdets operativa och strategiska arbete.
 Resor i tjänsten förekommer, du reser exempelvis till avdelningens olika etableringar, till kundmöten och för delta i ledningsgruppens arbete. 

Om dig
Du har en eftergymnasial utbildning inom exempelvis teknik (elkraft, mekanik, anläggning), industriell ekonomi eller liknande. Det är ett krav att du har arbetat i roller som ställt krav på ditt ledarskap, din affärsmässighet och förmåga att nå uppsatta mål.
 Vi ser gärna att du har arbetat inom konsult-, entreprenad- och/eller energibranschen. Erfarenhet av ingenjörsmässig och konsultativ verksamhet, anbudsarbete och projektekonomisk uppföljning är meriterande. Du har ett stort intresse av att tillsammans med oss fortsätta utveckla vår verksamhet och du bidrar med engagemang, öppenhet och mod. Är du redo för din nästa utmaning? Kom och jobba tillsammans med oss! 

Placeringsort
Tjänsten är placerad i Stockholm, Solna, Norrköping, Vänersborg, Trollhättan eller annan ort i västra/södra Sverige där Vattenfall Services är etablerade. Ange önskad ort i din ansökan.

Ansökan
Ansök via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 29 augusti, 2021. Löpande urval tillämpas, ansök så snart du kan.
 Har du frågor om din ansökan eller ansökningsportalen, kontakta rekryterare Ingela Skoog, 0730-243 164. För information om tjänsten kontakta gärna affärsområdeschef Jörgen Karlsson, 072-238 87 97. 

Fackliga representanter
Gunilla Eriksson Unionen, Massimo Bresnik SEKO, Torbjörn Blom Akademikerna och Magnus Tjergefors, Ledarna. Du når alla via Vattenfalls växel, 08-739 50 00.

Vi ser fram emot din ansökan! Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vattenfall Services bygger, underhåller och utvecklar energilösningar för näringsliv och offentlig verksamhet.

Läs mer https://www.vattenfall.se/services/ Linkedin Vattenfall Services Nordic ABInstagram vattenfallservices Location: Solna #LI-IS1

Dela detta jobb

Avdelningschef Engineering - Vattenfall Services, södra Sverige

Vattenfall AB