teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Avdelningschef Distribution VA SYD

Företag VA SYD
Ort
Utgår

2022-08-28

Ansök nu

Avdelningschef Distribution VA SYD

Vill du arbeta som ledare i en av samhällets viktigaste funktioner? Som avdelningschef för Distributionsavdelningen kommer du att vara en viktig del i att bygga vår nya avdelning och utveckla nya arbetssätt inom VA SYD. Inom branschen ska VA SYD leda utvecklingen för hög vattenkvalitet. Vill du vara med på vår resa?  

Din kommande roll 

Vi söker en avdelningschef som vill ha en utmanande och spännande tjänst i en verksamhet som ständigt utvecklas. Som avdelningschef leder du din verksamhet mot VA SYDs vision och mål. Du är direkt underställd förbundsdirektören och är medlem i VA SYDs ledningsgrupp, som tillsammans leder hela VA SYDs verksamhet. Tillsammans med ledningsgruppen har du uppdraget att positionera VA SYD som en regional, modern och spjutspetsig samhällsaktör.

Arbetsuppgifterna innebär bland annat att: 

 • leda och utveckla Distributionsavdelningens verksamhet, inklusive budgetansvar, arbetsmiljöansvar och personalansvar. Inom avdelningar finns en mångfald av yrken och kompetenser, exempelvis ingenjörer, tekniker och rörläggare.

 • vara med och driva utvecklingen och förändringsresan av den nyskapade Distributionsavdelningens arbetsprocesser, då VA SYDs verksamhet är under utveckling genom en pågående omorganisation.

 • tillsammans med dina kollegor utveckla gränssnitt och samarbetsforum gentemot VA SYDs avdelningar Produktion och Teknik & Projekt.

Distributionsavdelningen är under uppbyggnad och det kommande uppdraget blir bland annat att vara anläggningsägare av VA-ledningsnätet samt att bygga för en smart och kommunikativ infrastruktur med ökade cirkulära vattenflöden. Inom verksamheten finns VA SYDs leveransansvar till våra kunder. Avdelningen driver även drift - och underhållsprojekt samt löpande service inom ledningsnätet, med uppdraget att ständigt öka standardisering, säkerhet och tillförlitlighet och att förbättra styrning och mätning. Vi jobbar med distributionen av både dricksvatten, spillvatten och dagvatten, både fram till våra kunder och från kunden till våra reningsverk. Några av våra pågående projekt hittar du på www.vasyd.se/Driftinformation

Vi erbjuder

Som avdelningschef får du möjlighet att påverka frågor som handlar om viktiga samhällsfunktioner och bidra i arbetet med att vidareutveckla VA SYDs organisation för att möta samhällets utmaningar inom alla våra verksamhetsområden. Du kommer till en arbetsplats med god gemenskap och stolthet över våra mål och samhällsviktiga uppdrag. Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid och arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsplats av våra medarbetare.   

Vem är du?

Vi söker dig som vill arbeta i en organisation med en tydlig miljöidentitet och leder i enlighet med våra kärnvärden kvalitet, engagemang och lyhördhet. Som avdelningschef är du resultatorienterad och strukturerad, med förmåga att leda och samordna arbetet på ett kommunikativt och tydligt sätt. Rollen kräver ett modernt coachande ledarskap där du bygger relationer med interna såväl som externa aktörer. Önskvärda personliga egenskaper är att ha modet att utmana strukturer och våga flytta gränser, genom att vara lösningsorienterad utifrån verksamhetens helhetsbehov.

Dina erfarenheter

Vi söker dig som har: 

 • Gedigen erfarenhet av chefsrollen, samt erfarenhet av att arbeta i en ledningsgrupp 

 • Erfarenhet av att leda och driva förändrings- och utvecklingsarbete

 • Branscherfarenhet från liknande verksamhet, exempelvis inom samhällsbyggnad, infrastruktur, bygg- eller entreprenadbranschen

 • Högskoleutbildning inom relevant område, exempelvis inom samhällsbyggnad, väg- och vattenbyggnad, miljöteknik eller VA-teknik.

 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska

 • Tjänsten är säkerhetsklassad, vilket innebär krav på godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll.

Vill du vara med och driva på miljösmarta lösningar i samhällsbygget? Välkommen med din ansökan!

Vilka är VA SYD?

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. 

Vi vill hjälpa till att rädda världen genom våra sex mål:

 • Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030

 • Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025

 • Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025

 • Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025

 • Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030

 • Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025  

Övrig information

På VA SYD arbetar vi med en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Det innebär att alla sökande bedöms utifrån samma kriterier och prioriterade kompetenser. Våra intervjuer fokuserar på de kompetenser som är viktiga för rollen, vilka inkluderar yrkesmässig erfarenhet, kunskap och beteenden. Vi har tagit bort det personliga brevet från vår process och ber dig istället att kortfattat motivera varför du söker jobbet och besvara några urvalsfrågor som utgår från kraven i rollen. På så sätt sparar vi både din och vår tid genom att det blir tydligt för dig vad du ska fokusera på, och vi kan matcha rätt kandidat för rollen och göra ett effektivt och rättvist urval. 

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv. Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post.

Dela detta jobb

Avdelningschef Distribution VA SYD

VA SYD