teknikjobb.se

Automationstekniker/Automationsingenjör – Forsmarks Kraftgrupp

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-06

Ansök nu

Automationstekniker/Automationsingenjör – Forsmarks Kraftgrupp

Underhållsavdelningen på Forsmarks Kraftgrupp består av sju enheter, en av enheterna heter Instrumentunderhåll och de ansvara för underhåll inom teknikområdet Instrument och Kontrollsystem inom hela Forsmark. I denna enhet finns Instrumentgruppen och de ansvarar för det operativt underhållsarbete på reaktor-, turbin-, service- och dieselsystem samt produktionsplattformar.

Vi söker nu en Automationstekniker/Automationsingenjör till Instrumentgruppen på Forsmarks Kraftgrupp.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår förebyggande och avhjälpande underhållsarbete inom området kontrollutrustning för turbin- och reaktorsystem. Det innebär att du aktivt deltar i det operativa underhållsarbetet samt planerar och bereder arbeten. Du kommer att delta i felsökningsinsattser och utvärdera och utföra underhållsåtgärder. I rollen ingår också att du medverkar till långsiktig utveckling av underhållsprogrammet och underhållsystemet samt deltar i förnyelsearbete av anläggningen. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten och blir aktuellt när viss erfarenhetsnivå uppnåtts.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole- eller gymnasieutbildning inom exempelvis el, automation eller elektronik. Det är starkt meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom el-, mät-, och reglerteknik. Det är även meriterande om du har erfarenhet från processindustrin. Goda kunskaper i svenska är ett krav och kunskaper i engelska och tyska är meriterande.

Som person trivs du både med att arbeta självständigt och tillsammans med andra. Du har en positiv inställning, är lösningsorienterad och tycker om att lära sig nya saker. Ditt arbetssätt präglas av högt säkerhets- och kvalitetstänk samt att du har en god förmåga att behålla lugnet i pressade situationer. I rollen ingår en del dokumentation så du behöver ha vana och intresse för att dokumentera ditt arbete på ett strukturerat sätt.

Vi erbjuder dig

Forsmarks Kraftgrupp AB har cirka 1200 anställda och ingår i Vattenfallkoncernen som erbjuder en intern, europeisk arbetsmarknad vilket kan ge en fantastisk utveckling åt den enskilde – och som koncernen gärna uppmuntrar! Vi erbjuder ett utvecklande arbete i en miljö där säkerhet, kvalitet och teknik står i centrum. Hos oss får du stort ansvar och god kompetensutveckling.

Placeringsort

Forsmark

Det går bussar till och från Forsmark varje vardag anpassade efter arbetstiderna. Vi erbjuder även arbetsbussar på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark. De avgår från respektive centralstation 07.00 och åker tillbaka igen från Forsmark 15.00. På arbetsbussarna får du, om/när arbetet tillåter, möjlighet att arbeta på restid – du jobbar helt enkelt på bussen.

 

Kontakt

Information om tjänsten – Rekryterande chef Johan Eriksson tfn 0173-813 32 eller Erika Kjettselberg tfn 072-208 28 20.

Information om rekryteringsprocessen – Rekryterare Isis Larsson tfn 076-136 47 32.

Fackliga representanter

Akademikerna – Katarzyna Ciosek Högström

Ledarna – Arvo Jelekäinen

SEKO – Birgitta Nilsson

Unionen – Ralph Vall

Samtliga nås på telefon 0173-81 000

Vi ser fram emot din ansökan!

Sök redan idag! Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställningen, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.

Forsmarks Kraftgrupp AB ingår i Vattenfallkoncernen och har cirka 1200 anställda. Vi värnar om en god arbetsmiljö där personalen får möjlighet till stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling. Forsmarks kärnkraftverk ligger vid Upplandskusten i Östhammars kommun, med goda kommunikationer till Uppsala och Gävle.

Mer information om Forsmarks Kraftgrupp AB och Östhammars kommun finner du på www.vattenfall.se/forsmark och www.osthammar.se

Dela detta jobb

Automationstekniker/Automationsingenjör – Forsmarks Kraftgrupp

Vattenfall AB