teknikjobb.se

Automationstekniker

Vill du arbeta med en av samhällets viktigaste infrastrukturer? Avdelningen för dricksvattenproduktion växer och för att möta framtidens behov och utmaningar behöver vi nu utöka vår verksamhet med en driven automationstekniker.

Som automationstekniker på Lovö vattenverk ingår du i en grupp som delar på ansvaret för det förebyggande, avhjälpande och akuta underhållet med krav på hög teknisk tillgänglighet och säkerhet. Du ingår i en underhållsgrupp med eltekniker, automationstekniker samt mekaniker och arbetar i nära samarbete med vår planeringsingenjör kring det förebyggande och avhjälpande underhållet. Tjänsten kommer efter noggrann inskolning även ingå i ett beredskapsteam.

Arbetsuppgifter och utmaningar

  • Förebyggande och avhjälpande underhåll på automations system, instrument och på vattenverkets processanläggningar.

  • Programmera, driftsätta samt avprova automationssystem samt styr och reglerutrustning i processen.

  • Läsa, skapa och ändra CAD-ritningar.

  • Självständigt och i grupp planera och utföra uppdrag med hjälp av underhållsystemet samt att rapportera i detsamma.

  • Delta som sakkunnig i investeringsprojekt och i utvecklingsarbetet av Stockholms framtida vattenförsörjning.

Förutom spännande och varierande arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat så erbjuds du även goda anställningsförmåner som friskvård, gym i huset, kompetensutveckling och bra flextidsvillkor.

Personliga egenskaper

Arbetet innebär mycket frihet under ansvar därför behöver du vara självgående, initiativtagande och kommunikativ med kollegor, chefer och andra enheter. Samarbete med andra inom bolaget och med externa entreprenörer förekommer ofta. Vidare behöver du vara problemlösande och inte rädd för att ställa frågor.

Din bakgrund

Du har en teknisk utbildning på minst gymnasienivå, med inriktning mot el/automation/Instrument/styr & regler. Dokumenterad erfarenhet från processindustri eller motsvarande inom såväl el/installation som automationsområdet är meriterande. Det är även viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Körkort B är ett krav.

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Vi kommer att genomföra intervjuer löpande under rekryteringsprocessen.

Dina frågor

För ytterligare information om tjänsten kontakta gärna sektionschef Johan Bladh på telefon 08-522 13643. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision och Saco når du via vår kundtjänst 08-  522 120 00.

Din ansökan

Låter det intressant så tveka inte att skicka in din ansökan!

Vi har redan gjort vårt medieval och vill därför inte bli kontaktade av andra rekryteringssajter, annons- och mediesäljare.

Dela detta jobb

Logga
Automationstekniker

Stockholm vatten och avfall