teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

NMK innefattar pelletsverken KK2 och KK3. Här arbetar ca 120 personer tillsammans för att producera ca 9 miljoner ton järnmalmspellets per år, som levereras via Narvik till kunder i hela världen. Sektionen Norra Malmförädling Kulsinterverk (NMK) har precis påbörjat en kulturförändring där fokus kommer att ligga på samarbete och delaktighet inom hela sektionen. NMK har nyligen genomgått en organisationsförändring där drift, el/automation, underhåll och anläggning är indelade i respektive teknikområde.

Om tjänsten

Har du en bakgrund inom elteknikområdet och är ute efter nya utmaningar?
Vi söker automationstekniker till sektionen NMK i Kiruna.

Att jobba som automationstekniker på KK2 och KK3 är väldigt brett och lärorikt då vi jobbar med allt ifrån högspänningsutrustning till instrumentkretsar och elinstallationer.

Du kommer att ingå i en grupp på 16st automationstekniker och tillsammans med dina kollegor jobba med driftnära förebyggande och avhjälpande underhåll av verksamheternas elektriska anläggningar.
Det innebär att du arbetar med både periodiskt återkommande underhåll, service och kalibreringar av mätutrustningar och instrument, felsökning, reparation samt elinstallationer.
K3 är den som i första hand täcker upp vid frånvaro hos våra K5:or. Tjänsten är skiftgång med K3 skift och beredskap. (Förmiddag, ledig helg, eftermiddag med helgjobb, ledigvecka)

Dina kvalifikationer

Du har en gymnasial utbildning inom elteknik och har kanske jobbat med styr och regler, som automationstekniker, som montör inom elinstallation eller med elkraft och söker nya utmaningar där du får användning för dina tekniska kunskaper och ges möjlighet att utvecklas inom elteknikområdet.

Erfarenhet av vår verksamhet är ett krav.
Erfarenhet av instrumentering, processtyrsystem, ställverk, drivsystem och svagströmsanläggningar är meriterande.

På LKAB jobbar vi alltid med Säkerheten Först, du kan med din erfarenhet bidra till gruppens säkerhetstänk och vara en stabil stöttepelare för verksamheten som ser till din egen och dina medarbetares säkerhet. B körkort är ett krav.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

För mer information om tjänsten kontakta Gruppchef Peder Nutti, tel: 0980-71798 mail: peder.nutti@lkab.com

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Automationstekniker

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-11-29

Ansök nu

Dela detta jobb