teknikjobb.se

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter, förädlar och transporterar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

LKAB:s hamnverksamhet i Luleå skeppar årligen ut cirka 4,5 miljoner ton järnmalmsprodukter. Verksamheten omfattar förutom en hamn, även en bentonitanläggning och en oljedepå.

I Sandskär finns malmhamnen och bentonitanläggningen. I malmhamnen lossas tågen med järnmalmsprodukter från malmfälten, som sedan via skeppslastare transporteras ut i båtar och pråmar som fraktar produkterna till våra kunder runt om i världen.

Vår bentonitanläggning processar bentonit genom malning och torkning via en kvarnlinje. Sedan sker vidaretransport till produktionsorterna i malmfälten med tåg, där vagnarna lastas av hamnens driftpersonal.

3km från Sandskär hittar vi Uddebo, där vår oljedepå är placerad. I oljedepån lagrar vi stora mängder brandfarliga varor i form av oljeprodukter som diesel och eldningsolja. Produkterna levereras in via båt, och i depån sker lastning av tågvagnar för vidareforsling till våra produktionsorter i malmfälten.

Underhåll på samtliga anläggningar sköts till stor del av vår interna underhållsavdelning.

Om tjänsten

Vi har startat ett arbete med att utveckla organisation och arbetssätt i vår verksamhet i Luleå. Där saknas en viktig kugge i vårt team, och som automationstekniker kommer du att bli en nyckelperson i arbetet med utveckling och underhåll av våra instrument och automationssystem.
Till din hjälp inom el och automationsområdet kommer du ha en automationsingenjör, samt ett flertal elektriker.
Som tekniker med inriktning automation kommer du få möjligheten att utveckla våra el- och automationssystem med den senaste tekniken samt arbeta med underhåll av våra anläggningars befintliga system.
Du kommer även få stor påverkan i hur vi optimerar driftsäkerheten och tillgängligheten i våra anläggningar. Arbetsmiljö och säkerhet är högt prioriterade områden hos oss och i hela LKAB, vilket kräver att du har ett högt säkerhetstänk.
Samarbete med drift och underhållsverksamheten i organisationen blir en viktig del i arbetet, likväl kommunikationen med både interna- och externa kontakter.

Stationeringsort: Luleå, Sandskär

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med erfarenhet inom automationsområdet, som med stort engagemang vill ta dig an utmaningen att på ett nytänkande sätt arbeta med utveckling och underhåll av våra instrument och automationssystem.

Du har en slutförd gymnasieutbildning, datorvana, körkort och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Erfarenhet av arbete med instrument och automation inom industrin är meriterande.

Viktiga egenskaper hos dig är att du har en positiv anda, en vilja att utvecklas, och en stark samarbetsförmåga.

Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. Hos oss på LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig.
Vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning, varav vi gärna ser kvinnliga sökande till denna tjänst.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell Mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda del i företagets belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter inom Luleå samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom ex. friluftsliv eller konst. Vi ser även positivt på personlig kompetensutveckling och erbjuder såväl interna som externa utbildningar.

Övrig information

Fackliga kontakter:

IF Metall - Peter Skoggård tfn: 072-205 80 58
Unionen - Per Ola Eriksson, 0920-38076
SACO-klubben - Annika Taavoniku, 0970-79532
Ledarna - Christer Olofsson, 0970-76584

Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Gruppchef Tommy Wettainen på telefonnummer 072-747 81 35.

Varmt välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 9 augusti 2020.

Automationstekniker

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-08-09

Ansök nu

Dela detta jobb