teknikjobb.se

 

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 26 miljarder kronor 2018 och har cirka 4 200 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

Om tjänsten

Har du en bakgrund inom el/automation och söker nya utmaningar?

Nu söker vi en automationstekniker till Norra Malmförädling Anrikning (NMA) i Kiruna där du kommer tillsammans med andra automationstekniker ansvara för driftnära och förebyggande underhåll på elektriska anläggningar i Anrikningsverket. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är kalibrering/service, felsökning/reparation samt installation och montage av instrument, reglerutrustning och automationssystem. Förebyggande underhåll innebär periodiskt återkommande inspektioner, kontroller och kalibreringar av mätutrustningar och styrda objekt.

Arbetet omfattar även:
- Optimering av reglerkretsar och anpassning av mätutrustning mot varandra.
- Mindre programmeringsarbeten i processdatorsystemen
- Medverkan i förbättrings- och projektgrupper.
- Akuta felavhjälpningar vid ex verkstopp
- Nymontage av elutrustningar
- Kontakter med interna och externa leverantörer.

Arbetstiden är dagtid.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som genom dina erfarenheter av yrket utvecklat starkt ansvarstagande och noggrannhet för dina arbetsuppgifter. Du är genom ditt engagemang och säkerhetstänk en stabil stöttepelare för verksamheten och ser till din egen och dina medarbetares säkerhet.

Vi söker dig som har gymnasial utbildning inom el med inriktning mot automation eller styr- och reglerteknik. Erfarenhet av instrumentering, processtyrsystem, ställverk, drivsystem och svagströmsanläggningar är meriterande.

B körkort är ett krav.

Engagerad, nytänkande och ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. På LKAB är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot det nya tankar, idéer och synsätt som du har med dig. Vi eftersträvar mångfald och en jämn könsfördelning.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Intervjuer kan komma att genomföras löpande under ansökningstiden så välkommen med din ansökan innehållande CV samt personligt brev så snart som möjligt men senast 2019-12-08.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta produktionschef Mikael Siikavuopio på telefon 0980-72760

Automationstekniker

Företag LKAB
Ort
Kategorier
Utgår

2019-12-08

Ansök nu

Dela detta jobb