teknikjobb.se

Automationsspecialist inom elnät - Vattenfall Eldistribution

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-09-29

Ansök nu

Automationsspecialist inom elnät - Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.
 
Om tjänsten
Automationsområdet växer snabbt och Vattenfall Eldistribution installerar allt mer automation i sitt elnät. Drivkrafterna är bl.a. ökade krav på färre och kortare elavbrott samt reinvesteringsbehov av föråldrad utrustning. Inom gruppen IT & Automation ansvarar vi för drift och förvaltning av automationsutrustning och IT baserade infrastrukturtjänster. Vi jobbar också aktivt som teknisk kravställare vid utformning av kommunikations- och automationslösningar i investeringsprojekt. Som Automationsspecialist inom elnät jobbar du i gränslandet mellan IT och Automation och du kommer att samverka med våra investeringsprojekt för att styra utformningen av kommunikations- och fjärrkontrollösningar i våra transformatorstationer i mellan-Sverige. Du kommer även att delta i arbetet med förvaltning av automationsutrustning i vårt elnät. Tjänsteresor förekommer.

Dina främsta arbetsuppgifter innebär att:
–Agera kravställare för kommunikations- och fjärrkontrollösning i investeringsprojekt  inom regionnät samt även stötta investeringsprojekten under genomförande och avslut.  
–Delta i förvaltningsarbete för automationsutrustning, t.ex. felsökning och analyser.
–Agera kravställare och granskare av tekniska lösningar vid upphandlingar för materialleverantörer. 
–Samarbeta med utvecklingsavdelningar såväl internt som externt för att utveckla nya tekniska lösningar.
–Bistå  vid migrering eller utfasning av gammal teknik.
–Vidareutveckla vår förvaltningsprocess i samverkan med andra avdelningar.
 
Dina kvalifikationer
–Eftergymnasial utbildning och gärna på högskoleingenjörsnivå med inriktning mot automation, el/tele, IT/OT. T.ex Elektroingenjör, Automationsingenjör, Datateknik eller motsvarande
–Flytande svenska och engelska både muntligt och skriftligt
–B-körkort
 
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och välkomnar både nyutexaminerade studenter och mer erfarna kandidater. Som person tror vi att du är du har stor nyfikenhet för tekniska lösningar inom elnät och automation, är serviceinriktad och att du trivs med att ha en sammanhållande roll för olika teknikfrågor inom området. Då kontaktnätet i rollen är brett, både internt och externt, krävs en god samarbetsförmåga och struktur. Vidare tror vi att du är ansvarstagande i ditt egna arbete, stabil i stressade situationer samt är uthållig i att nå uppsatta mål.  Tjänsten förutsätter att du kan arbeta självständigt och kan ta ansvar för att driva ditt arbete framåt inom ramen för dina ansvarsområden.
 
Det är meriterande om du 
Har kunskap och erfarenhet från arbete med fjärrkontrollterminaler, HMI:er, PLC- programmering, switchar, routrar, nätverk och tillhörande förvaltning. Grundläggande kunskaper i ellära, elkraftssystem, processautomation, IEC 61850, IP-baserade kommunikationslösningar och projektledning är även meriterande för denna tjänst.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang. Vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.
 
Övrig information
Vill du vet mer om tjänsten kontakta rekryterande chef: Niklas Sigfridsson 076 119 16 29. För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Elias Ställ, tfn 072-4529540 elias.staell@vattenfall.com. Fackliga representanter för denna tjänst är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 087395000.

Befattning: Systemspecialist
Placeringsort: Solna

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan! 
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer på vattenfalleldistribution.se.
 
#LI-JM1 
Du kommer bidra till att förbättra elektrifieringen i samhället och möjliggöra ett fossilfritt liv.

“The variety in my job makes it really interesting. As an engineer I enjoy working things out and doing calculations, but I also get to work closely with customers.”

Kajsa Roxbergh

Business Developer, Network Solutions, Stockholm

Referensnummer: DS-00912

Dela detta jobb

Automationsspecialist inom elnät - Vattenfall Eldistribution

Vattenfall AB