teknikjobb.se

Automationsingenjör till One Nordic Hydro

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-12-05

Ansök nu

Automationsingenjör till One Nordic Hydro

Har du tidigare erfarenhet inom automation och är redo att ta dig an nästa steg i din utveckling. Vi söker nu en initiativrik, driven och affärsmässig automationsingenjör som vill vara med på en spännande resa hos vår kund One Nordic Hydro i Östersund. Intresserad? Läs mer och skicka in din ansökan redan idag!

Om tjänsten

ONE Nordic är en av Sveriges ledande leverantörer av tekniska konsulttjänster, entreprenader och service inom energisektorn. Från och med årsskiftet 2020 tog ONE Nordic över ansvaret för underhåll, projekt och lokal drift av Fortums 119 vattenkraftkraftstationer, 232 dammar samt 209 aggregat.

Till Området Engineering söker vi nu en Automationsingenjör med stationering på One Nordic Hydros kontor i Östersund. Ingenjörsavdelningen består idag av flertalet erfarna ingenjörer och projektledare som du kommer att arbeta tillsammans med i nära dialog.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du bland annat arbeta med:

 • PLC/HMI Programmering (Siemens och ABB)
 • Delta i stora och små investeringsprojekt
 • Hjälpa projektledarna med kravställning, integration, idriftsättning m.m
 • Delta i felsökning och åtgärda fel

One Nordic är en koncern med lång tradition och gedigen erfarenhet. För dig som visar framfötterna finns därför stora utvecklingsmöjligheter.

Vi söker dig som

 • Har en ingenjörsexamen inom EL/automation/regelteknik eller likvärdig kompetens inom vattenkraft eller industriellt underhåll.
 • Har tidigare dokumenterad erfarenhet av programming av Siemens Simatic S7.
 • Körkort B då resor förekommer i tjänsten.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl tal som i skrift.

Har du tidigare erfarenhet av provning och idrifttagning, felsökningar av styr- och reglersystem samt PLC/HMI Programmering (Siemens och ABB) inom vattenkraft ses detta som meriterande.

I den här rekrytering kommer vi också lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper där vi söker dig som är tekniskt kunnig inom styrsystem och kringutrustning samt väl förtrogen med gällande föreskrifter och standarder inom området. För att passa in i rollen som automationsingenjör behöver du som person vara ödmjuk, social och entreprenörsmässig.

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse, med hänsyn till eventuell uppsägningstid

 • Omfattning: Heltid

 • Placering: Östersund

 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och One Nordics önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Johan Lilieqvist.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget

ONE Nordic är en av Sveriges ledande leverantörer av tekniska konsulttjänster, entreprenader och service inom energisektorn. Med en rikstäckande organisation och lokal kännedom tar de ansvar och levererar högklassiga tjänster och lösningar till energiproducenter, energidistributörer och energianvändare...

Dela detta jobb

Automationsingenjör till One Nordic Hydro

Academic Work