teknikjobb.se

Responsibility

Vi söker nu en duktig specialist inom automation med fokus på styrssystemsarbeten till vår site i Stenungsund. Här kommer du att arbeta med moderna system i en komplex miljö, och i tätt samarbete med andra discipliner driva vårt ständiga förbättringsarbete framåt.

Som automationsingenjör står du för specialistkunskap kring vårt styrsystem (DCS). I rollen utvärderar och optimerar du vårt styrssystem och ansvarar för sitens standarder, rutiner och underhållsstrategi gällande DCS. Du agerar som länk mellan Produktion, Quality Control, Logistik och Underhåll, är delaktig vid felsökning samt driver grundorsaksanalyser.
 
- Stötta produktion, engineering och underhåll i daglig drift, med problemlösning och teknisk kompetens.
- Vid behov utföra felsökning och delta i grundorsaksanalyser.
- Uppdatering, optimering och utveckling av MES-, DCS-, säkerhets- och PLC-systemen.
- Uppdatera och skapa dokumentation och instruktioner kopplat till systemen.
- Kontinuerligt vidareutveckla och optimera arbetsprocesser och rutiner.
- Planera och leda utbildning av personal på DCS och övriga relevanta system.
- Delta i projekt samt vara projektmotagare inom området.
- Informations- och samordningsansvarig mellan discipliner samt externt anlitad personal.
- Kontaktperson gentemot interna och externa intressenter, så som leverantörer, nätverk och andra industrier

Job Requirements

- Högskoleingenjör eller motsvarande med 3-5 års erfarenhet, alternativt gymnasieingenjör med mångårig erfarenhet av styrsystemanläggningar inom processindustri.

- God teknisk kompetens med erfarenhet av konfigurering av DCS (Delta-V), PLC (Simens) och SIS.

- Erfarenhet av kontinuerlig- och / eller batchprocess.

- Kunskaper i SAPeller likvärdigt underhållssystem.

- Analytisk med förmåga att sätta sig in i nya frågeställningar och lösa problem.

- Säkerhetsmedveten, självgående och resultatinriktad.

- Lätt för att samarbeta och skapa förtroende.

- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska.

Varför Nouryon?
 
Tycker du hållbarhet, innovation, säkerhet och samarbete är viktigt? Vill du växa tillsammans med ett företag som blickar framåt och ständigt förbättrar sitt arbetssätt? Våra medarbetare har idéer för en hållbar framtid, och drivkraft att förverkliga dem. De tror att integritet och långsiktiga relationer är nycklar till framgång. Om det stämmer in på dig, gör vi gärna plats för dina ambitioner och kan erbjuda många karriärmöjligheter. Från första dagen stöttar vi din personliga utveckling genom utmanande roller och omfattande möjligheter att lära och växa i en dynamisk, internationell och proaktiv arbetsmiljö med stor mångfald.

Ytterligare information

Detta är en tillsvidareanställning på heltid med placeringsort Stenungsund. Du kommer att rapportera till Reliability Manager. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med CV och ansökningsbrev. Vi tar inte emot ansökningar via mail.

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Stefan Andersson, Reliability Manager, på 0303-853 63.

För mer information om rekryteringsprocessen eller din ansökan, vänligen kontakta Matilda Bolin, Talent Resourcing Partner, 070-957 71 34.

För fackliga frågor kontakta Bo Mannerstedt, Akademikerklubben, via vår växel 0303-85000.

Om du har generella frågor eller behöver hjälp, vänligen kontakta: Recruiting.SE@nouryon.com

Vi ser fram emot din ansökan!

Mer om företaget

Nouryon har cirka 10.000 anställda och verksamhet i över 80 länder runt om i världen. Under vår nästan 400 år långa resa mot att bli en global ledare inom specialkemi har vi byggt upp stor expertis, utvecklat långsiktiga kundrelationer och förtjänat en plats bland de branschledande företagen när det kommer till säkerhet, hållbarhet och tillförlitlighet. Runt om i världen har våra produkter stor betydelse i människors vardagliga liv.

Site Stenungsund är en gemensam plats för Nouryon Surface Chemistry och Nouryon Ethylene and Sulfur Deruvatives. Surface Chemistry producerar och marknadsför specialprodukter inom ytkemi med stor fokus på batchtillverkning. Ethylene and Sulfur Deruvatives producerar och marknadsför etanol- och etylenaminer – under kontinuerlig processtillverkning som används vid tillverkning av produkter såsom städning, polymerer, färger, papperskemikalier och läkemedel.

Följ oss på LinkedIn och Facebook för nyheter och uppdateringar om intressanta tjänster.

Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Automationsingenjör med inriktning DCS

Företag Nouryon
Ort
Utgår

2019-03-21

Ansök nu

Dela detta jobb