teknikjobb.se

Automation och IT ansvarig, Specialty Chemicals,

Företag Akzo Nobel
Ort
Kategorier
Utgår

2018-10-21

Ansök nu

Automation och IT ansvarig, Specialty Chemicals,

Sweden, Örebro, Kumla

Business unit: Ethylene&SulfurDeriv_Chelates/Micronutri

About AkzoNobel

Industries worldwide rely on our essential chemistry in the manufacture of everyday products such as paper, plastics, building materials, and personal care items. Building on the dedication of our employees and our shared commitment to safety, sustainability, and open innovation, we have established a world-class business and built strong partnerships with our customers. We operate in over 80 countries around the world and our portfolio of industry leading brands includes Eka, Dissolvine, Trigonox, and Berol.

Responsibility

På Akzo Nobel Functional Chemicals AB i Kvarntorp i Kumla kommun produceras kelatbildare och mikronäringsämnen med järn, som ges till skördar på jordar med höga pH-värden. Vi producerar två typer av kemikalier, dels kelatbildare, som framför allt säljs till massaindustrin, och dels mikronäringsämnen, som säljs över hela världen. På båda produkterna är vi den största producenten i världen. Kelatbildare är kemikalier som bland annat används av pappersindustrin i samband med väteperoxidblekning av massa, kelatbildare binder upp metalljonerna i pappersmassan för att minska förbrukningen av blekkemikalier i bleksteget. Mikronäringsämnen gör det möjligt för växterna att ta upp spårämnen och på sätt får man en friskare växt som ger större fruktskörd.
                            
Om tjänsten
Som Ingenjör inom Automation och IT arbetar du på vår site och är ansvarig för datadriften gällande styrsystem, informationssystem (tex iFix, I hist, plant applications, planner) inklusive kopplingen mellan dessa system och affärssystem (SAP), UH-system och brandlarm samt programmering inom styrsystemet. Du kommer vara delprojektledare i större projekt eller projektledare för projekt inom egna ansvarsområdet. Du ansvarar också för övervakning och IT säkerhet.

Job requirements/Candidate profile

- Högskole- eller civilingenjörsutbildning, förslagvis inom  automation eller liknande, är du även utbildad/har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med IT inom industri är detta meriterande.
- Arbetserfarenhet inom område automation/IT/EL/Instrument är meriterande men inte ett krav.
- Ett stort intresse för arbete kring automation, IT, Säkerhet och Miljö.
- Mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift
- Kunskaper inom Delta V är meriterande.
För att vara framgångsrik i denna roll krävs att du har ett stort intresse för automation och även IT och olika applikationer. Du är också intresserad på hur automation fungerar inom processteknik. Som person är du noggrann och drivs av att lösa problem samt söka förbättring och utveckling. Vi har ett öppet klimat mot varandra och för att du ska trivas ser vi att du även är en social person.
 
Självfallet lever du upp till och motiveras av våra värderingar: kunden i fokus, uppfylla våra åtaganden, passion för att vara bäst och arbeta i team. 
 
Ytterligare information
Detta är en tillsvidareanställning på heltid och placerad i Kvarntorp. Vänligen ansök via vårt rekryteringsverktyg med cv och personligt brev. Detta är en löpande rekrytering och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Om du behöver hjälp vänligen kontakta recruiting.se@akzonobel.com
 
För mer information om rekryteringsprocessen: Vänligen kontakta Hugo Jobring Talent Resourcing Partner. , +46709577361
 
För fackliga frågor: Ledarna, Arne Jansson, regionalt ombud +46 8 598 99 124
 
Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.
 
Som ett led i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö drogtestar vi alla nyanställda
 
Mer om AkzoNobel Specialty Chemicals
Branscher världen över är beroende av vår viktiga kemi inom tillverkningen av vardagliga produkter som papper, plast, byggmaterial och personliga hygienartiklar. Med utgångspunkt i våra anställdas engagemang och vårt gemensamma engagemang för säkerhet, hållbarhet och öppen innovation har vi etablerat en världsklass verksamhet och byggt starka partnerskap med våra kunder. Vi arbetar i över 80 länder runt om i världen och vår portfölj av branschledande varumärken inkluderar Eka, Dissolvine, Trigonox och Berol.

Dela detta jobb

Automation och IT ansvarig, Specialty Chemicals,

Akzo Nobel