teknikjobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Arbetsmiljöspecialist med säkerhetskompetens till Roslagsvatten

Företag PerformIQ
Ort
Utgår

2022-08-31

Ansök nu

Arbetsmiljöspecialist med säkerhetskompetens till Roslagsvatten

Arbetsmiljöspecialist med säkerhetskompetens till Roslagsvatten

Tjänstebeskrivning & erbjudande
Vi befinner oss i början av en spännande resa, våra kommuner växer och utvecklas. Och det vill vi göra med dem. Vi kallar vår resa för Roslagsvatten 2.0 vilket innebär att vi ställer om, justerar och utvecklar vår verksamhet med lösningar som är hållbara över tid – allt för att möta morgondagens behov. Därför vill vi nu stärka upp vår organisation med nya nyfikna kollegor som precis som vi, vill möjliggöra hållbara samhällen.

Som arbetsmiljöspecialist på Roslagsvatten har du möjlighet att påverka många medarbetares vardag genom ditt arbete med att utveckla vårt arbetssätt inom arbetsmiljö, säkerhetskultur och trivsel på arbetsplatsen. I din roll kommer du att vara sakkunnig och stötta organisationens chefer i arbetet med de fördelade arbetsmiljöuppgifterna, samt utveckla rutiner och arbetssätt inom det systematiska arbetsmiljöarbetet. Förutom arbetsmiljö kommer du även bistå säkerhetschefen i arbetet med det fysiska skyddet på våra anläggningar såsom lås, larm och inpassering mm.
Organisatoriskt tillhör rollen HR-avdelningen men tjänsten innebär också ett nära samarbete med Roslagsvattens säkerhetschef när det gäller arbetsuppgifter inom det området.

Arbetsuppgifter:
• Ansvarig för Roslagsvattens system för avvikelsehantering inom arbetsmiljö (IA systemet) och stöd till chefer i handläggning av ärenden (t.ex. avvikelserapporter, orsaksanalyser, anmäla arbetsskador mm)
• Stötta cheferna i arbetet med att genomföra riskbedömningar, ta fram handlingsplaner, följa upp åtgärder och genomföra skyddsronder
• Ta fram rutiner och instruktioner för att arbeta proaktivt och säkert enligt gällande lagstiftning
• Samverka med skyddsombud
• Planera och genomföra företagsanpassade utbildningar och workshops inom arbetsmiljö för chefer och medarbetare
• Arbeta med våra anläggningars fysiska skydd och säkra dem så att obehöriga inte kan bereda sig tillträde till skyddsvärda anläggningar och uppgifter (lås, larm mm)

Personprofil
Vi söker dig som brinner för arbetsmiljö- och säkerhetsfrågor. Med ditt driv och din positiva inställning har du förmågan att engagera chefer och medarbetare att jobba för en säker, utvecklande och trivsam arbetsmiljö varje dag.
Du är en person som tar initiativ, är självgående, har ett strukturerat arbetssätt och är van att upprätta styrdokument och verktyg inom arbetsmiljöområdet. I din roll kommer du att ha många kontakter, vilket ställer höga krav på din förmåga att samarbeta och skapa relationer internt.

Alla vi medarbetare spelar en avgörande roll i arbetet med att uppfylla de krav som ställs på en god arbetsmiljö och där kommer din talang att kommunicera tydligt och övertyga andra väl till pass.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper men ser även att du har följande:
• Akademisk utbildning med inriktning mot arbetsmiljö alternativt annan utbildning och arbetslivserfarenhet inom området som vi bedömer vara likvärdig
• Gedigen erfarenhet av arbete inom arbetsmiljöområdet
• Erfarenhet från arbete med arbetsmiljöfrågor inom bygg- och anläggning och/eller processindustri
• B-körkort

Övrigt
Omfattning: Heltid och tillsvidare med provanställning 6 månader
Arbetstid: Kontorstid med flextid
Plats: Roslagsvattens huvudkontor i Åkersberga
Start: Omgående enligt överenskommelse

PerformIQ är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till rekryteringskonsult Mattias Söderberg på mattias.soderberg@performiq.se.
Mattias har semester och är åter måndag den 8 augusti och kommer att behandla din ansökan då.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner:
Vision: Alan Moore, telefon 08-540 835 69, mail: alan.moore@roslagsvatten.se
Saco: Carina Asp, telefon 08-540 835 07, mail: carina.asp@roslagsvatten.se

Företagspresentation
Proaktivt, resultatinriktat, hållbart och med integritet
Som vi ser det har vi på Roslagsvatten ett stort och viktigt uppdrag, vilket också avspeglas i vår vision - "Vi möjliggör hållbara samhällen". Det handlar om att se till att det kretslopp som tjänat oss i miljoner år kan fortsätta göra sitt jobb, så att våra barnbarn kan ta del av en av världens vackraste miljöer. Idag distribuerar vi dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för insamling av hushållsavfall samt driver återvinningscentraler i några av de mest expansiva kommunerna i Stockholm- och Uppsalaområdet.

Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en arbetsplats som genomsyras av öppet arbetsklimat och starkt engagemang. Idag är vi knappt 200 medarbetare och kännetecknas av en familjär kultur och en stolthet över att vara med och bidra till samhällsnyttan. På Roslagsvatten eftersträvar vi utveckling, innovation och miljömedvetenhet i kombination med flexibilitet och balans i livet.
Att arbeta med oss innebär en möjlighet att utveckla och vårda livets viktigaste byggstenar – vårt vatten och vårt kretslopp. Ytterligare information om oss finns på www.roslagsvatten.se

 

Dela detta jobb

logo
Arbetsmiljöspecialist med säkerhetskompetens till Roslagsvatten

PerformIQ