teknikjobb.se

Mariestad Kommun

Arbetsledare till fastighetsavdelningen

Ort
Utgår

2021-08-08

Ansök nu

Arbetsledare till fastighetsavdelningen

Om arbetsplatsen

Att arbeta i Mariestads kommun är att göra skillnad tillsammans med andra och att utvecklas individuellt. Här behövs och uppskattas alla för det de gör både av invånare och av arbetsgivare. Varje anställd i Mariestads kommun är en avgörande del i det viktiga arbetet med att ge service och omsorg till invånarna. Mariestads kommun fokuserar på hälsa, utveckling och delaktighet för sina anställda och ser möjligheterna hos varje person. Tillsammans skapar vi grunden för en god stad och utvecklar samhället till det vi vill att det ska vara.

I Sjöstaden Mariestad arbetar 2 500 kommunanställda från 170 yrkesgrupper inom 120 verksamhetsområden med några av Sveriges viktigaste uppdrag. Barns lärande, god omsorg, hållbar samhällsutveckling och miljöfrågor är bara några exempel på det som vi satsar på.

Mariestad har tillsammans med Töreboda och Gullspång (MTG) ett kommunsamarbete där bland annat verksamhet teknik är gemensamt.
Värdkommun och arbetsgivare för verksamhet teknik är Mariestads kommun.

Fastighetsavdelningen ingår i sektor samhällsbyggnad och är en del av tekniska verksamheten.

Verksamheten präglas av gemenskap och samarbete. Hos oss skapar vi varandras framgång!

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder ett spännande och utvecklande arbete som arbetsledare inom fastighetsavdelningen i Mariestad.

Du blir en nyckelperson som leder verksamheten som består av driftpersonal och hantverkare.
I tjänsten har du fullt personalansvar och visst budgetansvar. För att lösa uppgifterna har du i samverkan tillgång till fastighetsavdelningens övriga utförarorganisation, förvaltningsorganisationen samt administrativa resurser. I tjänsten rapporterar du till enhetschefen för drift och byggservice som är placerad i Mariestad. Vi arbetar i fastighetssystemet Xpand.

Du är enhetens kontaktperson på plats i Mariestad och sköter många av kontakterna med de lokala verksamhetsföreträdarna, tjänstemännen och de politiska organisationerna.

Ditt arbete består av ledning av underhåll, drift och skötsel, både operativt och strategiskt. Arbetet innebär att du även stödjer i den ekonomiska uppföljningen och att tidsplaner följs. Ledarskap, ekonomi och samverkan är viktiga bitar i detta arbete. Du är delaktig i underhållsplanering och underhållsplaner i ett nära samarbete med enhetschef, fastighetsförvaltare och fastighetschef samt är delaktig i arbetet med ekonomisk planering samt prognoser. Att analysera data och rapportera resultat är också en del av din arbetsvardag. Utöver det arbetar du med:

• Energi- och driftoptimering av tekniska installationer
• Följa upp och analysera
• Förebyggande drift- och underhållsarbete
• Felavhjälpande åtgärder
• Arbetskoordinering
• Beställningar
• Förbättringsarbete

Arbetet sker ofta i dialog med medborgare, myndigheter, fastighetsägare och företag. Som arbetsledare bidrar du liksom våra övriga medarbetare till att utveckla arbetsprocesserna inom avdelningen.

Organisationen strävar emot att i större utsträckning driva projekt fullt ut i egen regi med kommunala resurser i projektets alla steg och du blir en del i hur vi ska förändra vårt arbetssätt för att komma dit.

Du rapporterar till enhetschefen samt i vissa fall till respektive chef för de olika verksamheterna inom kommunen. Kortare föredrag i de politiska konstellationerna kommer att förekomma i tjänsten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som idag är chef/ arbetsledare inom fastighetsdrift, underhåll, serviceorganisation eller har annan utbildning/ erfarenhet som stämmer väl överens med de arbetsuppgifter som beskrivs ovan.

Utbildning eller motsvarande kvalifikationer inom fastighetsområdet och ledarskap samt minst 3-4 års erfarenhet är ett krav. Kunskaper inom Xpand, byggjuridik, upphandling enligt LOU och fastighetsautomation är exempel på egenskaper som värderas vid tillsättning.

Som person tar du initiativ och är drivande i din yrkesroll. Du är strukturerad, noggrann och ansvarstagande. Du har en bra kommunikativ förmåga samt en stark integritet men är samtidigt öppen för dialog och förbättringsarbete. Du tycker om att hålla i många uppgifter samtidigt och har en vilja att utvecklas som person. Du har beställarkompetens inom bygg och upphandlingar. God erfarenhet av ledarskap och förändringsarbete är meriterande liksom erfarenhet av processorienterat arbetssätt och politiskt styrd organisation.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Körkort B krävs.

Goda kunskaper i svenska, tal och skrift krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-08

Referensnummer: A1010735

Ersättning

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Arbetstid:  Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Dan Hjalmarsson
Enhetschef fastighet
0501-75 61 61
dan.hjalmarsson@mariestad.se

Facklig företrädare

Ritva Rådefalk
Vision
0501-75 60 42

Kommunal expedition
010-442 86 17
mariestad.vanervast@kommunal.se

Övrigt

Mariestads kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet och vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Med hänsyn till medarbetares, kollegors, kunders och brukares hälsa tillämpar Mariestads kommun rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mariestads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länk i annonsen, inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Mariestad Kommun
Arbetsledare till fastighetsavdelningen

Mariestads kommun