teknikjobb.se

Om arbetsplatsen

Lerums kommun har ca 42 000 invånare som erbjuds hög livskvalitet med väl fungerande samhällsservice och vacker natur med ett rikt utbud av fritidsaktiviteter samt kulturvärden med anor ända från 1500-talet. Hos oss får du möjlighet att skapa ett hållbart samhälle. Vi erbjuder dig en omväxlande och flexibel arbetsmiljö med stora möjligheter till personlig utveckling. Vi värnar om att våra medarbetare ska kunna kombinera arbete och fritid/föräldraskap på ett hållbart sätt.

VA-enheten ansvarar för den kommunala vatten- och avloppsverksamheten i Lerums kommun. Detta genom produktion och distribution av dricksvatten samt avledning och rening av avloppsvatten åt ca 30 000 människor. Kommunen har fyra vattenverk, ett reningsverk, ett flertal tryckstegringar och pumpstationer, över 70 mil ledningsnät samt flertalet öppna dagvattensystem. Lerums kommun är delägare i Gryaabs reningsverk i Göteborg, där den större delen av kommunens avloppsvatten renas. VA har cirka 40 medarbetare och är därmed en mellanstor organisation, som fördelas i tre enheter; VA-produktion, VA-distribution och VA-planering.

Distributionsenhetens uppgift består i huvudsak av att anlägga och driva om kommunens VA-ledningsnät. Enheten har tre grävlag och ett underhållslag vars arbetsuppgifter bland annat består av: Anlägga och renovera ledningar, laga läckor, inventera anslutningar, besiktiga nyanslutningar, inmätningar, utsättning och byta vattenmätare.

För att hantera vårt uppdrag behöver vi samarbeta med både andra enheter i kommunen och våra kommuninvånare.

Behovet av att öka ledningsförnyelse och renovering är högt, därför har vi nu valt att dela upp enheten i två undergrupper: rörnät och underhåll.

Tillsammans är vi 16 personer som utgår och har kontor på Stenkullen. VA-planering, VA-produktion, renhållning-, väg- och parkenheten huserar också här.

Vi håller just nu på att utveckla enheten och hitta rätt form för att driva projekten framåt, som arbetsledare är du en central funktion i detta.

 

Arbetsuppgifter

Som arbetsledare för VA-enhetens rörnätsgrupp är du en nyckelperson som har

den dagliga tillsynen för enhetens anläggnings- och ledningsarbeten.

Som arbetsledare för rörnät kommer du ha stor frihet under ansvar.

Du driver våra anläggningsprojekt så att de genomförs inom tids- och budgetramarna. Anläggningsprojektens storlek varierar från 100 tkr till flertalet miljoner.

Vi planerar just nu att upphandla ramavtal för mindre grävtjänster som kommer innebära att du som arbetsledare också kommer ha översyn över våra entreprenader och se till att de utför det vi önskar.

 

Du är ett stöd och bollplank för medarbetarna när det behövs i de olika arbetsuppgifterna både högt och lågt. Vi tror att du är bra på att motivera dina medarbetare.

Som arbetsledare är du BAS- U/P.

Som arbetsledare sitter du med i projektgrupper där vi diskuterar och planerar både egenregi och externa projekt.

Vi förutsätter att du är en självgående person som tar eget initiativ och ser till att arbeten rullar på utan stillestånd.

 

Vi ser gärna att du är nyfiken på teknik, engagerad och gillar att jobba mot uppsatta mål.

För att klara av tjänsten är det viktigt att du som person har praktiskt bakgrund, men det är också viktigt att du hanterar de vanliga datorprogrammen så som Microsoft Office.

 

Inom VA verksamheten delar vi med oss av våra erfarenheter och bygger därför långsiktigt upp en god kompetensbas. Vi hjälper även våra andra enheter som park och väg vid behov.

Kvalifikationer

För att snabbt komma in i arbetet ska du ha minst 5 års erfarenhet av praktisk anläggning av VA-ledningar, gärna som rörläggare.

Det är meriterande om du har erfarenhet av ledningsarbete över 3,5 m djupt.

Erfarenhet från att jobba i projektform, mot deadlines och hålla budget är meriterande.

Du har grundutbildning i gymnasiet eller erfarenhet som anses likvärdig.

Du har B-körkort.

Talar och skriver på svenska obehindrat.

Tjänsten är säkerhetsklassad, därför ställer vi krav på att du är svensk medborgare.

Beredskapstjänstgöring kan förekomma.

Vi ser fram emot din ansökan och att du blir en i vårt kompetenta gäng!

Tillträde efter överenskommelse.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2020-09-01

 

Ansökan

Ansök senast: 2020-08-02

Referensnummer: A960057

 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Arbetstid:  Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Andreas Davidsson

Enhetschef VA-distribution

0302522409

andreas.davidsson@lerum.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel

0302-52 10 00

Övrigt

Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare.

Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling.

Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

 

Arbetsledare rörnät, VA-distribution

Företag Lerum kommun
Ort
Utgår

2020-08-02

Ansök nu

Dela detta jobb