teknikjobb.se

Sollentunahem har det spännande uppdraget att utveckla och producera 1500 nya hyreslägenheter fram till 2029 samtidigt som vi förnyar och underhåller äldre bebyggelse. Nu söker vi en erfaren fastighetsutvecklingschef som är redo att anta utmaningen och se till att vår spännande projektportfölj blir verklighet under de närmaste åren.

Placering: 

Sollentuna

Bransch: 

Bygg, Anläggning

Antal tjänster: 

1

Typ av jobb: 

Rekrytering till företag

Sollentunahem AB är ett allmännyttigt bostadsbolag om ägs i sin helhet av Sollentuna kommun.

På Sollentunahem är vår vision att vi ska göra var dag bättre för våra hyresgäster. Därför arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet så att den lever upp till de förväntningar våra hyresgäster och vår ägare har på oss. Sollentunahem är ett fastighetsbolag som utvecklar och förvaltar cirka 5 100 hyreslägenheter, 170 lokaler samt 2 400 garage- och parkeringsplatser inom Sollentuna kommun. Bolaget har drygt 70 medarbetare och hade 2019 en omsättning på 416 miljoner kronor. Bostadsbeståndet finns inom hela kommunen och består av en mix av produktion från 50-talet till 2010-tal. Sollentunahem är i en spännande utvecklingsfas med nyproduktion av cirka 1 500 hyreslägenheter samt förnyelse och underhåll av äldre bebyggelse.

Läs gärna mer på www.sollentunahem.se

På Sollentunahem har vi höga ambitioner och vi har bestämt oss för att vi ska vara en förebild och inspiration för andra i branschen. Det här är rollen för dig som också har höga ambitioner och en gedigen erfarenhet av att driva fastighetsutvecklingsprojekt och som arbetat med ledarskap på individ- och ledningsgruppsnivå. Vill du vara med på vår resa för att utveckla hyresrätten till en attraktiv boendeform för alla? I så fall är du rätt person för oss.

Tjänsten

Som Fastighetsutvecklingschef är en av dina huvuduppgifter att leda fastighetsutvecklingsavdelningen med övergripande verksamhets-, personal- och resultatansvar. Här ingår planering och genomförande av stora och komplexa projekt främst inom nybyggnation men också större ROT- och underhållsprojekt i befintliga fastigheter. Ansvaret för nybyggnation omfattar en helhet från att söka mark för utveckling av byggrätter och idé till framdrift genom hela projektet med avslutande överlämning till förvaltningsavdelningen.

Du kommer också driva, utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra våra processer för att skapa projekt med fokus på kundnytta samt kostnadseffektivitet. Du kommer ha personalansvar för tre medarbetare och samverkar med många konsulter.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

 • Ansvara för bolagets mål att tillföra 1500 nya bostäder till 2029
 • Ansvara för att utveckla en avdelning med långsiktig förmåga att driva effektiva och kvalitetssäkrade projekt för löpande tillskott av bostäder
 • Aktivt söka möjligheter till nya byggrätter
 • Ansvara för effektiv framdrift av detaljplaner och produktionsförberedande arbetet
 • Ansvara för bolagets byggnation
 • Företräda bolaget i exploateringsavtal, marköverlåtelse och lantmäteriförrättningar
 • Ansvara för att genomföra köp i enlighet med LOU
 • Ansvara för projektledning av större ROT- och underhålls projekt i nära samverkan med förvaltningsavdelningen
 • Ansvara för en proaktiv dialog med berörda hushåll och andra intressenter för framgång i projekten
 • Övergripande ansvar för omvärldsbevakning inom fastighetsutvecklingsområdet
 • Ansvar för att samarbetet inom bolaget och kommunen fungerar väl
 • Stärka Sollentunahems varumärke

Vi erbjuder

Rollen är mycket bred och du får möjligheter att utveckla fastighetsutvecklingsprocessen. Du kommer till ett kommunalt bostadsbolag med stort engagemang och vilja till att hela tiden bli bättre. Det finns stora möjligheter att påverka utvecklingen både inom den egna avdelningen och som representant i ledningsgruppen även bidra till hela företagets utveckling. Rollen är mycket självständig och den erbjuder stora variation av arbetsuppgifter med hög grad av frihet under ansvar.

Fastighetsutvecklingschef rapporterar till VD.

Din bakgrund och person

Vi söker dig med för området relevant högskola/universitetsutbildning. Du har mångårig och gedigen erfarenhet av Fastighetsutveckling i ledande befattning och med fokus på bostäder, med fördel inom allmännyttans regi. Från tidigare roller har du erfarenhet från att göra investeringsbedömningar, har kunskap om bostadsprojekt från idéfas till genomförande och överlämning till förvaltningen och du har gedigen erfarenhet som beställare.

För rollen är det viktigt att du är en trygg och stabil ledare och därmed ser vi att du förutom ovan erfarenheter även är van att fatta strategiska beslut och att utveckla grupper och funktioner. Du har därmed flera års erfarenhet av personalansvar och har suttit i ledningsgrupper tidigare.

Du har en stark drivkraft i ditt arbete och en vilja att skapa och komma framåt. Du har ett strukturerat arbetssätt i kombination med att vara prestigelös. Du är noggrann och ansvarstagande och trivs i en roll där du får möjlighet att påverka och vara lösningsorienterad. Du motiveras av att hjälpa andra att utvecklas samt har en väl utvecklad förmåga att kommunicera och skapa goda relationer.

Din ansökan

Om du tycker att tjänsten som Fastighetsutvecklingschef passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta är du varmt välkommen att söka. I denna rekrytering samarbetar Sollentunahem med Experis.

Vi arbetar med löpande urval, sista dag att söka tjänsten är dock 2020-11-30.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsulter Anna Setterberg på anna.setterberg@se.experis.com eller Lars Buvall på lars.buvall@se.experis.com

Välkommen med din ansökan!

Är du vår nya Fastighetsutvecklingschef?

Företag Experis AB
Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-30

Ansök nu

Dela detta jobb