teknikjobb.se

Varbergs kommun har en vision: år 2025 ska vi vara Västkustens kreativa mittpunkt. På vägen dit ska mycket hända. Var du än bor i Varberg finns havet, bokskogen, landsbygden, staden och kulturen inom räckhåll. Varberg har en fin stadskärna, goda kommunikationer och en intressant historia. Varbergs kommun har cirka 64 000 invånare och en stadig befolkningstillväxt. Kommunen står inför flera spännande satsningar där bostäder, kommunikation och fritidsaktiviteter är i fokus. I dag är cirka 4 800 anställda och nu behöver vi fler medarbetare för att kunna förverkliga visionens verksamhetsidé. Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar.

Att Varbergs kommun växer så det knakar ger oss fantastiskt många roliga uppdrag att leverera i och hos oss på samhällsutvecklingskontoret får du varierande och stimulerande arbetsuppgifter i en expansiv kommun där beslutsvägarna är korta.

Du får jobba i en välskött och växande kommun där vi har en alldeles särskild känsla för hav och vatten.

Du erbjuds en trivsam arbetsplats där du får jobba tillsammans med 13 engagerade kollegor som verkligen gillar kommunlivet - det vill säga friheten, kreativiteten och känslan att få jobba för något som är viktigt på riktigt.

Du som medarbetare får möjligheter till ett utvecklande arbete med stort eget ansvar. Vi arbetar gemensamt med att utveckla vår verksamhet och våra arbetssätt och värdesätter en prestigelös kultur

ARBETSUPPGIFTER
Som exploateringsingenjör i Varbergs kommun arbetar du både som projektledare och med löpande frågor i verksamheten. Din huvudsakliga uppgift är att företräda kommunen i samarbetet med fastighetsägare och andra intressenter genom hela exploateringsprocessen från idé och planering till genomförande. Du sköter bland annat köp och försäljning av fastigheter, exploateringsavtal, markupplåtelser, gatukostnader, fastighetsregleringar och andra juridiska och ekonomiska frågor inom fastighetsområdet.

Du jobbar i projektform nära andra kompetenser såsom planarkitekt, byggprojektledare, projekteringsingenjör, trafikplanerare, landskapsarkitekt och kommunekolog. I de flesta fall har du en samordnande projektledaroll och driver projekten framåt. Våra projekt spänner mellan allt från övergripande strategier, förtätning av tätorter och större stadsutvecklingsområden.
I vår samhällsbyggnadsprocess arbetar vi tillsammans över förvaltningsgränserna med ett tydligt genomförandefokus. Genom att förena våra höga ambitioner skapar vi tillsammans rätt förutsättningar för att fortsätta utvecklas och vara i framkant.

Vi satsar på ett gott ledarskap och vår kultur präglas av hjälpsamhet, glädje samt en rak och respektfull kommunikation.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom samhällsbyggnad, lantmäteri, juridik alternativt motsvarande kunskaper. Vi ser gärna att du i din utbildning och/eller genom din erfarenhet har inriktning mot mark- och fastighetsjuridik och därmed kunskap om fastighetslagstiftningen. Det är meriterande om du har erfarenhet av fastighetsekonomi, värdering och förhandling.

Du hanterar det svenska språket mycket väl i tal och skrift då du i arbetet hanterar juridiska texter och har både skriftliga och muntliga kontakter internt som externt.

Vi ser gärna att du har B-körkort då våra projekt är spridda över hela kommunen.

För att trivas och utvecklas med oss är du engagerad och har god samarbetsförmåga. För att lyckas i rollen är du pedagogisk och strukturerad.
Du är initiativtagande, tänker gärna i nya banor och provar nya sätt att skapa resultat. Du är prestigelös och har en förmåga att se hur såväl stora som små arbetsuppgifter bidrar till ett lyckat resultat.

ÖVRIGT
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att den anställde har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!

Logga

Är du vår nya exploateringsingenjör?

Företag Varbergs Kommun
Ort
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Dela detta jobb