teknikjobb.se

Applikationstekniker/Försäljnings- ingenjör - Automation

Företag Ravema AB
Ort
Utgår

2020-04-30

Ansök nu

Applikationstekniker/Försäljnings- ingenjör - Automation

Ravema AB satsar för framtiden och söker en affärsinriktad Applikationstekniker/Försäljningingenjör inom automation.

Tjänsten
Detta är en NY tjänst inom Ravema AB för att ytterligare utveckla Ravema’s automationskoncept och i ännu högre grad hjälpa våra kunder att effektivisera sin produktion.

Vi ser att marknaden i framtiden kommer att efterfråga ännu mer automatisering för att säkra sin konkurrenskraft. Vi ser att trenden går mot automatisering av mindre serie och ökad flexibilitet, samt att det ska vara enkelt att installera och programmera. Det är därför viktigt att fortsätta utveckla vårt koncept Ravema Smart Automation för att möta denna efterfrågan.

Automationskonceptet bygger primärt kring Mazak programmet (laser/skärande och nytt/fältet) men ska också inkludera våra andra viktiga produktområden som Mät, Verktyg och 3D-Printing.

Rollen bygger i grunden på att vara Ravema’s kontaktpunkt kring automationsfrågor och tillsammans med Ravema’s nuvarande spetskompetens bygga länken och konceptet mellan våra kunder och våra leverantörer/partners.

Du blir också det naturliga stödet till vår säljkår genom kompetens, tekniskt stöd men också med nödvändigt sälj- och marknadsmaterial.

En viktig del blir också att utveckla våra automatiseringslösningar i Norge tillsammans med att hitta lämpliga leverantörer/partners.

Kortsiktiga mål
I första skedet kommer du att samla in kunskap kring befintliga produkter, kunskapsområden och kunder inom gruppen för att plocka de ”lägst hängande frukterna” och hitta automatiseringsmöjligheter inom befintlig organisation och med befintliga kunder.

Steg två innebär att utvärdera vad marknaden kan efterfråga utöver detta samt bygga kontakter med nya leverantörer av produkter av tjänster.

Långsiktiga mål
Att i samråd med organisationen specificera vad vi kan erbjuda, samt säkerställa att organisation finns att ta hand om de nya tjänster vi erbjuder. Utifrån detta ta fram erforderligt marknadsföringsmaterial och utbilda säljarna i organisationen.

I rollen ingår det att du är den som går in som sammanhållande vid in-försäljning av nya komplexa projekt. I början kommer också projektledningsansvaret att vila på dig men givet att utvecklingen blir som förväntat kommer detta att behöva läggas på fler ”händer”.

Du som söker
Du måste vara mycket självgående och kommunikativ för att snabbt kunna sätta dig in i våra verksamheter och var du hittar kunskap både inom och utanför organisationen. Du drivs av försäljning och affärer, du är produktionstekniskt kunnig samt har intresse för automation och effektiviseringar, har du dessutom automationskunskaper är det meriterande.

Vad du får
Du får möjlighet att bygga upp en företagets automationsdel till en ny nivå med mycket stora möjligheter till utveckling både för företaget och dig som person! Du rapporterar till Affärsområdeschef för Skärteknik.

Låter detta som en intressant utmaning för Dig?
Skicka i så fall in din intresseanmälan våra vårt anmälningsformulär senast 28/2-2020. Därefter tar vi en mer detaljerad och ingående diskussion med de personer som visat intresse för tjänsten.

 

 

Dela detta jobb

Applikationstekniker/Försäljnings- ingenjör - Automation

Ravema AB