teknikjobb.se

Applikationsingenjör till Nilar

Företag Academic Work
Ort
Utgår

2020-10-03

Ansök nu

Applikationsingenjör till Nilar

Är du nyexad ingenjör som vill jobba med framtidens energilösningar? Nilar vill göra skillnad i världen genom att erbjuda det grönaste och säkraste alternativet av elektrisk energilagring. I rollen som Applikationsingenjör arbetar du nära Nilars kunder och konsulterar dem i framtidens energilagringenergisystem. I en dynamisk roll med stöttande kollegor erbjuds du personlig utveckling, goda framtidsutsikter och teknisk problemlösning i en nytänkande bransch och växande bransch!

Om tjänsten

Hos Nilar får du arbeta i en framtidsbransch på ett företag i framkant. Exempelvis används Nilars produkter mot elbilsindustrin där det ställs allt högre krav på säkra och hållbara alternativ. Med nya metoder har Nilar utvecklat ett batteri med en förlängd livslängd och kan nu erbjuda återvinningsbara batterier.

Läs mer om Nilars batterier här och läs mer om Nilar på deras hemsida.

Utöver ett spännande företag står personlig utveckling i fokus hos Nilar. Som medarbetare på Nilar kan du bygga din karriär i den riktning du vill och de stöttar varje individs professionella utveckling. På Nilar råder en familjär stämning där de tränar tillsammans på lunchen och avsätter tid för gemensamma aktiviteter.

Arbetsuppgifter

Som Applikationsingenjör arbetar du med att integrera Nilars batterilösningar i slutkundens produkt. När en säljare har förankrat affären kopplas du in och därefter är du med i hela processen - från skapandet av prototyp till testning av slutprodukten. Därefter lämnar du ifrån dig applikationen för att arbeta vidare med nästa kundspecifika lösning. På så sätt är ingen dag den andra lik och du arbetar i en varierande roll med fokus på kundrelationer och teknisk problemlösning.

Du arbetar i ett team tillsammans med två andra applikationsingenjörer och har ett nära samarbete med säljteamet hos Nilar. På sikt ser Nilar att du gärna får ta ett större ansvar i dialogen med Nilars kunder.

Du kommer ha en nyckelroll mot kunderna för att stötta dem i beslut kring vilken teknisk lösning som är bäst lämpad. Din problemlösningsförmåga kommer utmanas varje dag då du genom diskussioner och rådgivning kring hur systemet fungerar skapar en så passande lösning för slutkunden som möjligt. Din roll handlar om att förverkliga en idé med hjälp av Nilars teknik.

Du kommer till exempel att:

 • Skapa dig en förståelse för kundens behov genom att ställa frågor och visa intresse för vad kunden vill ha

 • Komma fram till tekniska lösningar och integrera dessa hos kund

 • Agera rådgivare gentemot kunder inom allt ifrån brandsäkerhet, till hur batteriet är uppbyggt till användning

Vi söker dig som

 • Har en avslutad ingenjörsutbildning med inriktning mot energi, elektronik eller liknande

 • Besitter kunskaper inom elektromekanik, kraftelektronik och/eller mekanik

 • Har kunskaper i ellära och mekaniktekniska principer

 • Talar och skriver flytande engelska samt svenska

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet inom el eller energi och gärna med fokus på energilagringssystem eller batterier.

Som person är du kommunikativ och bra på att bygga och upprätthålla starka kundrelationer. Du har en vilja att jobba nära verksamheten och bör även vara kreativ samt idérik när det kommer till att se utvecklingsmöjligheter. Du är problemlösande och tar ansvar för dina väl genomtänkta lösningar.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Omgående

 • Omfattning: Anställningen inleds med en visstidsanställning på 6 månader med ambition till förläning. Behovet är långsiktigt.

 • Placering: Täby

 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nilars önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Dela detta jobb

Applikationsingenjör till Nilar

Academic Work