teknikjobb.se

Vill du vara med jobba för en säker och hållbara energiförsörjning i Göteborg? Vi söker nu dig som vill arbeta för att våra produktionsanläggningarna ska vara i gott skick och ha högsta möjliga tillgänglighet.

Vi har ett viktigt uppdrag - att förse göteborgarna med den energi de behöver, dygnet runt och hela året. Inom enheten Drift Fjärrvärme har vi fokus på att jobba för optimal drift av våra anläggningar för el- och värmeproduktion. 

Vi erbjuder ett stimulerande, varierande och ansvarfullt jobb i ett fokuserat team med hög kompetens. Omställningen till mer hållbara energilösningar är spännande och utvecklande för oss som jobbar i verksamheten. Hos oss har du möjlighet att utveckla din tekniska kompetens samtidigt som du jobbar med något som är ytterst viktigt för alla som bor och verkar i Göteborg. 

Som anläggningstekniker är ditt fokus att den eller de anläggningar du ansvarar för hålls i bästa skick för högsta möjliga tillgänglighet utifrån drift- och underhållsplaner. Du kommer bl a att jobba med:

  • koordinering och utförandet av avställningar (process, el, instrument) och är oftast kopplingsansvarig vid utförande av processavställningar
  • att tillse att kemikaliehanteringen och hanteringen av farligt avfall på anläggningar sköts enligt rutin
  • samordning vid revisioner/ombyggnader/avhjälpande underhåll
  • vara brandskyddskontrollant på anläggningar enligt rutin Systematiskt brandskyddsarbete
  • att utföra och rapportera vecko- och månadsrutiner
  • myndighetsbesiktningar, driftprov m m
  • framtagning och uppdatering av rutiner och instruktioner
  • felsökning och provkörning av anläggningar.

Större delen av arbetstiden kommer du att vara ute på den anläggning eller de anläggningar som du har ansvar för. Detta är viktigt för att du ska kunna upprätthålla en hög anläggningskännedom. Som anläggningstekniker kommer du att ersätta anläggningsingenjören vid frånvara i rollen som samordningsansvarig. Du kommer lösa olika tekniska problem i nära samarbete med drifttekniker, anläggningsingenjör, anläggningsägare, samt representanter andra interna funktioner inom underhåll och fastighet.

Vi söker dig som har driftteknikerexamen på högskola med inriktning kraftvärme eller motsvarande kompetens. Biobränslekunskaper är meriterande likaså om du innehar köldmediacertifikat kategori 1, F-gas. För att du snabbt ska kunna förflytta dig mellan våra olika anläggningar behöver du ha B-körkort.

Vi önskar att du har jobbat i några år inom energiproduktion, processindustri eller annan liknande verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba i mindre projekt och med tekniska utredningar. Du trivs när du får analysera, ta initiativ och för dig är den en självklarhet att jobba på ett säkert sätt. Du är en drivande problemlösare som gillar att jobba med många olika frågor inom produktion, både självständigt och i tillsammans med övriga funktioner.

Din chef blir Kenth Borgvind som har lång erfarenhet att jobba med driftsfrågor hos oss. Kenth gillar att coacha sina medarbetare och tycker att arbetsklimatet är viktigt. Så här beskriver han hur de jobbar inom enheten:

 - Vi arbetar i team där vi vågar utmana oss själva, har hög tillit och gör varandra bättre.

Som anställd på Göteborg Energi kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på goteborgenergi.se/jobbamedoss .

Delar du vår vision och vill vara med att skapa ett mer hållbart Göteborg?

Varmt välkommen med din ansökan! Vi kommer att läsa ansökningar löpande och ser gärna att du söker så snart du kan.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

 

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2020-12-06

Kontaktpersoner
Kenth Borgvind, enhetschef
tfn: 031-626355
mob: 0704-625973

SACO Helena Grunditz, ordförande
tfn: 031-626523

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Anläggningstekniker

Företag Göteborg Energi
Ort
Utgår

2020-12-06

Ansök nu

Dela detta jobb