teknikjobb.se

Anläggningsingenjör Avfall

Företag Vattenfall AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-22

Ansök nu

Anläggningsingenjör Avfall

Vill du bidra till ett fossilfritt liv inom en generation?
Som anställd på Vattenfall blir du en del av ett större mål: Att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Vi vill visa vägen mot en hållbar framtid och stimulera till ett klimatsmartare liv på alla plan. Detta kräver nya perspektiv, konkreta förändringar och en vilja att göra skillnad.
   
Avdelningen Licensering inom Fuel, Engineering & Projects söker en ingenjör med fokus på kärnavfall och avveckling som vill arbeta med spännande och komplexa projekt, merparten inom kärnkraftsbranschen. Flera av de pågående projekten är banbrytande med nya frågeställningar kring rivning och avveckling, samt byggnation av kärnkraft i andra länder och slutförvar. Vår kompetens är också efterfrågad av andra affärsområden inom Vattenfall som bl.a. eldistribution, vindkraft och vätgasproduktion.   

Arbetsuppgifter
Som ingenjör med fokus på kärnavfall och avveckling kommer du att tillhöra en avdelning med specialister inom olika teknikområden. Vårt arbete innebär uppgifter med stor bredd och variation, och vi är involverade i avfallshanteringskedjan hela vägen från produktion till slutförvar. Vi arbetar i team och över kompetensområdena för att hitta innovativa och effektiva lösningar till våra uppdragsgivare. De vanligaste uppdragsgivarna för oss är BUND (Business Unit Nuclear Decommissioning), SVAFO, SKB (Svensk Kärnbränslehantering AB) och Vattenfalls kärnkraftverk. Med din kompetens kommer du att bidra till att säkerställa en effektiv och strålsäker avfallshantering. Några vanliga arbetsuppgifter är att tillsammans med dina kollegor:
 
• Genomföra utredningar kopplade till exempelvis mellanlagring, transport och slutförvar

• Utvärdera alternativa processer vid avveckling

• Utveckla och optimera avfallshantering, exempelvis vattenrening, friklassningsmetodik, materialfrågor och optimering

• Analysera risker och radiologiska konsekvenser kopplade till avveckling och avfallshantering

• Ta fram utbildnings- och presentationsmaterial i syfte att sprida erfarenheter inom Vattenfall såväl som externt
  
Hos oss försöker vi arbeta tillsammans för att just dina styrkor ska komma till sin rätt. I våra arbetsteam delar vi in arbetsuppgifterna så att vi kan stötta varandra när det behövs. Vi arbetar mycket med erfarenhetsåterföring, bland annat genom deltagande i projekt och mentorskap.
    
Dina kvalifikationer
• Vi ser gärna att du har en högskole- eller civilingenjörsutbildning
• Flera års relevant arbetslivserfarenhet inom avfall eller avveckling
• Har du erfarenhet av arbete inom kärnkraft ser vi det som meriterande
• Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska
  
Du som person
Vi söker dig som trivs i en föränderlig och nätverkande roll med många kontaktytor och samarbeten. Du är kommunikativ och har ett intresse av att leda och samordna arbeten. Du driver frågor framåt och är van att arbeta strukturerat. Du är skicklig på att uttrycka dig i tal och skrift och skriver rapporter som är tydliga, strukturerade och välformulerade.
   
Du kommer att ingå i ett team som värdesätter öppenhet och samarbete och arbetar för ett positivt arbetsklimat med en bra gemenskap. Du kommer att arbeta med mycket kompetenta kollegor både inom den egna enheten och inom andra discipliner.

Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.  

Placeringsort Göteborg. I tjänsten förekommer resor och i vissa fall övernattningar.   

Frågor?
Om tjänsten: Kontakta rekryterande chef; Mari Hård, 070-592 49 26.
Om rekryteringsprocessen: Caroline Grammenos, caroline.grammenos@vattenfall.com, 072-224 97 01.
 
Fackliga representanter via vår vx 08-739 50 00
Gustaf Treiber, Akademikerna
Jens Morell, Unionen
Ingemar Eriksson, SEKO
Christer Gustafsson, Ledarna
   
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 22 augusti 2021

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.   

Vi ser fram emot din ansökan!   

Om oss
(BU) Fuel, Engineering & Projects är en affärsenhet på ca 300 personer inom Vattenfall Generation som levererar kärnbränsle till Vattenfalls kärnkraftverk, utvecklar och genomför projekt och uppdrag samt tillhandahåller interna tekniska specialisttjänster för samtliga utav Vattenfalls verksamheter, koncernstaber och intressenter. Detta innebär verksamhet i form av bl.a. analysledning och utredning, produktframtagning, kärntekniska säkerhets- och dammsäkerhetsuppdrag, projektledning och projektstöd. Fokus inom affärsenheten Fuel, Engineering & Projects är att utveckla vår förmåga inom valda tekniska nyckeldiscipliner samt projektledning. Vi arbetar aktivt med ständiga förbättringsinitiativ och utveckling av våra modeller, där vårt arbete och kompetens skapar stora värden för Vattenfall och dess satsningar.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.
  #LI-CB1 

Dela detta jobb

Anläggningsingenjör Avfall

Vattenfall AB