teknikjobb.se

Anläggningsanalytiker – Vattenfall Eldistribution

Företag Vattenfall AB
Ort
Utgår

2021-06-25

Ansök nu

Anläggningsanalytiker – Vattenfall Eldistribution

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vattenfall Eldistribution är i början på en digital förändringsresa där vi ska gå från analog och manuell hantering av data, analyser och underhållsplaner för våra anläggningar. Detta ska möjliggöra att gå från reaktivt underhåll till prediktivt, smart och statusbaserat underhåll. Gruppen Anläggningsanalys utgör en nyckelfunktion i denna utveckling och består idag av ca 15 medarbetare. Vi övervakar status och riskexponering för våra anläggningar i nätet. Genom analyser och utredningar utvärderar vi avvikelser från förväntad leverans och prestanda på våra anläggningar. Vi utvärderar, testar och implementerar nya analysmetoder, tar fram åtgärdsförslag samt planerar underhåll.

Detta ansvar omfattar följande arbetsuppgifter:

Som Anläggningsanalytiker ansvarar du för att utföra operativa och strategiska analyser på bolagets anläggningar, utifrån ett ekonomiskt, felstatistik-, underhålls-, status- och anläggningsriskperspektiv. Rollen innebär ett samlat ansvar för ett antal anläggningsdelar, hur dessa förvaltas mest effektivt över tid med avseende på drift, underhåll, utbyten och reinvesteringstakt. Du kommer att vara med och utveckla vår taktiska förvaltning i avseendet hur vi effektiviserar vårt underhåll och våra reinvesteringar. Du kommer att analysera och utveckla analysmetoder för att utifrån stora anläggningsbestånd avgöra lämpligaste åtgärder.

Dina kvalifikationer

  • Ingenjörsutbildning inom elkraft alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet på Distributionsnät 0,4-20 kV

  • Arbetslivserfarenhet av eldistribution

  • Det kan vara meriterande om du har erfarenhet av underhållsfrågor/förvaltning inom Distributionsnät 0,4-20 kV

  • Förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker en person som självständigt kan driva sitt arbete framåt, du van vid att ta egna initiativ och kan utveckla och effektivisera processer. En god analytisk förmåga krävs för rollen, du stimuleras av att lösa komplexa tekniska/ekonomiska frågor. Du har alltså en god omdömesförmåga och kan fatta korrekta sammanvägda beslut i dessa frågor. Du agerar förebyggande och kan planera ditt arbete långsiktigt. Du måste även ha en god samarbetsförmåga då många samarbetsytor ingår i rollen.

Vi erbjuder
Som Anläggningsanalytiker kommer du att ha en central roll i vår vision att möjliggöra ett klimatsmart liv inom en generation. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Mer information om att jobba på Vattenfall hittar du här:

https://corporate.vattenfall.se/jobba-hos-oss/vattenfall-som-arbetsgivare/mangfald/

Övrig information
Rekryterande chef: Alexandra Donners Muhammed , 072 520 44 04.
Rekryterare: Zanko Dasko, 070 253 28 96.

Fackliga representanter är Eva Jirhem, Ledarna, Johan Tezelson, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Välkommen med ditt CV och ett personlig brev senast 25/5 2021, urval kan komma att ske löpande, vänta därför inte till sista dagen med din ansökan.

Befattning: Anläggningsanalytiker
Placeringsort: Flexibel placering. Solna, Trollhättan eller Luleå.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 850 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Dela detta jobb

Anläggningsanalytiker – Vattenfall Eldistribution

Vattenfall AB