teknikjobb.se

Anläggningsägare energisystemplanering och nätberäkning

Företag Göteborg Energi
Ort
Utgår

2019-06-02

Ansök nu

Anläggningsägare energisystemplanering och nätberäkning

Är du intresserad av energifrågor och vill vara med och utveckla smarta och hållbara energisystem för Göteborgarna? Då är jobbet som anläggningsägare med inriktning mot energisystemanalys och nätberäkning något för dig!

Avdelningen Distribution Anläggning ansvarar för det långsiktiga hållbara anläggningsägandet av Göteborg Energis fjärrvärme-, kyla-, gas- och signalkabelnät samt kundcentraler. Uppdraget innebär ansvar för förvaltning och utveckling av distributionsanläggningarna samt ansvar för deras kvalitet och säkerhet. Avdelningen har det övergripande ansvaret för det strategiska planerings- och utvecklingsarbetet och säkerställer att investeringsmedlen hanteras klokt

Vi söker nu ytterligare en anläggningsägare till vårt team. Tjänsten är inriktad mot systemanalys och nätberäkning vilket innebär att med god framförhållning och analys planera och utveckla våra distributionsnät för fjärrvärme och fjärrkyla i takt med att staden växer. Nya områden kommer successivt att anslutas varför det är viktigt att kontinuerligt ta rätt beslut när det gäller dimensionering och design av distribution. I din roll arbetar du i nära samarbete med andra systemanalytiker, projektledare och produktionsverksamheten i syfte att optimera energiförsörjningen i staden. Mycket arbete sker genom systematisk analys av kundlastutveckling och simulering i vår beräkningsmodell.

Huvudsakliga arbetsuppgifter/ ansvarsområden

  • Inneha tekniskt systemansvar genom att tillse att distributionssystemens funktion och utveckling säkerställs.
  • Genomföra långsiktig systemplanering för distributionssystemen genom att bland annat genomföra nätberäkningar, systemberäkningar och ta fram nya smarta systemlösningar
  • Vara projektägare och beställa systemuppgraderingar och utbyggnad av distributionssystemet.
  • Genomföra uppföljning, analys och utvärdering av genomförda insatser, både tekniskt och ekonomiskt.
  • Säkerställa att näten vid varje tidpunkt har kapacitet att leverera den effekt som kunderna efterfrågar och systemet kräver.
  • Utveckla och anpassa befintlig nätberäkningsmodell till nya förutsättningar
  • Medverka i interna och externa utvecklingsprojekt.
  • Svara som anläggningsinnehavare för distributionssystemen och säkerställa att anläggningarna uppfyller ställda krav samt bestämmelser från myndigheter.

Arbetsuppgifterna har en bredd inom distributionsnätsområdet och bjuder på variation. Du har i rollen ett stort eget ansvar att fånga upp och driva frågor i samarbete med andra delar av koncernen, externa leverantörer och samarbetspartners.

Vem är du?

Vi tror att du som söker är civilingenjör med 180 p (motsvarande 270hp) med goda kunskaper inom systemanalys, simulering och beräkning alternativt annan relevant utbildning och erfarenhet. Om du har erfarenhet från energibranschen och då särskilt av distributionssystem är detta meriterande.

Du har god ingenjörsmässigkunskap inom strömningsberäkningar av stora-rörsystem. God kunskap om pumpar, ventiler och värmeöverföring samt vissa kunskaper inom reglerteknik vad gäller styrning av stora-rörsystem. Har du dessutom erfarenhet och förståelse för byggnaders värmebehov är detta en fördel.

Som person är du analytisk, systematisk och kreativ. Du har förmågan att se helheten, omsätter problem till lösning samt driver tankar och planer till handling. Du gillar att ta ansvar och har förmågan att få saker att hända. Då du kommer att arbeta mycket nära dina kollegor med systemanalys läggs stor vikt på samarbetsförmåga och personliga egenskaper.

Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling. 

Verkar det intressant? Välkommen med din ansökan! 

Vi läser ansökningar löpande under ansökningstiden och ser gärna att du söker så snart som möjligt.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Arbetsplats/placeringsort:
Göteborg

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag:
2019-06-02

Kontaktpersoner
Avdelningschef, Annsofie Rajgård
tfn: +46 31 62 73 12

SACO Maria Andersson Iseppi, ordförande
tfn: 031-626408

Vision Ulf Berndtsson, ordförande
tfn: 031-626100

Göteborg Energi

Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi! 

Dela detta jobb

Anläggningsägare energisystemplanering och nätberäkning

Göteborg Energi