teknikjobb.se

Analytiker med kvantitativ inriktning

Företag Riksgälden
Ort
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Analytiker med kvantitativ inriktning

Är du analytiskt lagd, med kvantitativa färdigheter och vill arbeta med skiftande och unika frågeställningar inom kreditriskområdet?

Riksgälden tillhandahåller, på regeringens uppdrag, garantier och utlåning till olika projekt utanför staten. Vår uppgift är att bedöma riskerna, sätta avgifter och bestämma villkoren för de garantier som ställs ut. Vi har också i uppdrag att ansvara för finansieringssystemet för kärnavfall.

Vi söker nu en analytiker med kvantitativ inriktning till enheten för garantier och utlåning.

Arbetsuppgifter

Som analytiker kommer du att arbeta med att analysera och prissätta kreditrisker, och med den kontinuerliga vidareutvecklingen av våra analysmetoder. Din roll kommer att fokusera på den kvantitativa analysen. Tillsammans med dina kollegor, som har andra kompetensprofiler, bidrar du till att finna lämpliga lösningar för såväl enskilda ärenden som bredare frågeområden.

Arbetet innebär kontakter med såväl statliga och privata företag som departement och andra myndigheter.

Erfarenhet, utbildning och person

Du har akademisk examen inom matematik eller statistik. Vi söker dig som har praktisk erfarenhet av modellering och programmering inom det finansiella området, gärna i MATLAB. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av kreditriskanalys och /eller portföljmodellering.

Vi söker dig som lockas av intellektuell stimulans och är kreativ. Du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på såväl svenska som engelska. För att lyckas i rollen krävs ett analytiskt förhållningssätt och en vana att arbeta självständigt kombinerat med god samarbetsförmåga. Du är drivande och kan hantera perioder med högt tempo samtidigt som du är noggrann, strukturerad och kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Det krävs också en öppenhet för frågor av skiftande karaktär och intresse för att arbeta med ett brett perspektiv. Vi kommer att lägga stor vikt vid pålitlighet och lämplighet till tjänsten samt dina personliga egenskaper.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via www.riksgalden.se/jobb senast den 31 mars. Ange referens RG 2019/207

Om du vill veta mer om tjänsten kontakta Peter Mårtensson, enhetschef, 08 613 47 18 eller 070 273 02 10.

Arbetsprover och arbetspsykologiska tester kan ingå som en del av rekryteringsprocessen. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Urvalet av kandidater sker löpande. 

Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi ser till att statens pengar hanteras effektivt.

Riksgälden erbjuder medarbetarna en modern, tillgänglig och utvecklande arbetsplats med ett gott samarbetsklimat. Möjligheten att påverka är stor och kraven på kvalité är höga, samtidigt som vi värnar balansen mellan privatliv och arbetsliv. Riksgälden erbjuder friskvård och har en aktiv personalförening. Vi är ca 190 medarbetare och vi finns i moderna lokaler i centrala Stockholm.

Som anställd vid Riksgälden kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov. Svenskt medborgarskap är ett villkor där anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i Säkerhetsskyddslagen.

Välkommen till oss. Vi behöver fler stjärnor i statens lag!

Dela detta jobb

Analytiker med kvantitativ inriktning

Riksgälden