teknikjobb.se

Aktuarier till Team Reservsättning

Ort
Kategorier
Utgår

2018-12-28

Ansök nu

Aktuarier till Team Reservsättning

Är du en lagspelare som brinner för analys och siffror? Vill du arbeta med en av de största försäkringsportföljerna som finns på marknaden? Vi expanderar och söker nu en senior samt en junior aktuarie till vårt team Reservsättning inom Länsförsäkringar LB Sak.  

Vi kan erbjuda dig en spännande tjänst med goda förutsättningar till personlig utveckling och möjlighet att arbeta i ett team med några av branschens främsta aktuarier. Placering av tjänsten är på Länsförsäkringar AB på Gärdet. 

Om jobbet 

I rollen som reservsättningsaktuarie arbetar du med våra lokala länsförsäkringsbolag och deras aktuariella beräkningar. Då vi söker en senior och en junior aktuarie skiljer sig rollerna något åt. I den seniora tjänsten arbetar du huvudsakligen med reservsättning inom den finansiella redovisningen och inom Solvens II. Du kommer att ta fram underlag till riskberäkningar, arbeta med regelverkstolkningar samt utveckling av reservsättningsmetoder. För rätt kandidat finns det en stor chans att bli ansvarig för Aktuariefunktionen. En roll som likställs med chefsaktuarie. 

I den juniora rollen arbetar du främst med beräkningar inom reservsättning, dock är ramarna för rollen ännu inte helt bestämda. Vi tänker att vi vill veta mer om dig och ditt intresse för att därefter skapa arbetsuppgifter som passar dig. Vi har alla möjligheter att utveckla dig och dina färdigheter inom det aktuariella området.  

Vem är du? 

Gemensamt för båda rollerna är att vi söker er som har utbildning inom matematisk statistik, förslagsvis från aktuarieprogrammet, teknisk fysik, industriell ekonomi eller motsvarande. I den seniora rollen har du runt fem års erfarenhet inom aktuarieyrket. I den juniora tjänsten kan du vara relativt nyexaminerad och erfarenhet från aktuarieyrket är starkt meriterande.  

I båda rollerna sätter vi stor vikt vid de personliga egenskaperna och söker personer som är analytiska, nyfikna och har ett personligt driv. Då vi har många kontaktytor med våra länsförsäkringsbolag är det viktigt att du är att du är pedagogisk och kan förklara komplexa frågeställningar på ett begripligt sätt. Vidare ser vi att du är en prestigelös lagspelare som stöttar dina kollegor och bidrar till ett positivt arbetsklimat.   

Om oss 

Aktuarie Sak har hela det aktuariella ansvaret för Länsförsäkringsbolagens sakförsäkringsaffär, som uppgår till cirka 20 miljarder kronor i premievolym. Gruppen är 

uppdelad i två team, ett prissättningsteam och ett reservsättningsteam. Du kommer att tillhöra Team Reservsättning. Teamet som består av 12 personer har mycket hög kompetens och god sammanhållning. Organisatoriskt tillhör Aktuarie Sak avdelningen Sakförsäkringsservice, som har det sammanhållna serviceuppdraget från länsförsäkringsbolagen vad gäller produkter, villkor, skadeförebyggande verksamhet och skadereglering. 

Engagemang, tillit, professionalism och öppenhet är det som driver utveckling hos oss. I vår  organisation leder återkoppling och uppföljning av dina prestationer affären framåt. Samma  öppenhet som vårt starka varumärke står för strävar vi även efter internt. Mångfald värderas  högt i vår verksamhet och vi lägger stort fokus på hälsa för att skapa balans mellan jobb och fritid. 

Mer information och ansökan 

Låter detta intressant? Då vill vi veta mer om dig! Vi arbetar med löpande intervjuer och 

tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att söka redan idag! 

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli 

Länsförsäkringar AB-koncernen har länsförsäkringsbolagens uppdrag att bedriva gemensamma affärer inom bank och försäkring, bedriva strategiskt utvecklingsarbete och ge service till bolagen inom områden som skapar effektivitet och skalfördelar. Allt för att skapa förutsättningar för länsförsäkringsbolagen att bli framgångsrika på sina respektive marknader.

Kontaktperson
Anna Wettebrandt 
Chef
08-588 406 84

Maria Eriksson 
Kontaktombud SACO
08-588 411 52

Lars Persson 
Kontaktombud FTF
08-588 422 97

Dela detta jobb

Aktuarier till Team Reservsättning

Länsförsäkringar AB