teknikjobb.se

Affärsstrateg till Mölndal Energi

Mölndal Energi ägs av Mölndals stad och erbjuder 100% förnybar el, fjärrvärme, fjärrkyla och energitjänster till privatpersoner och företag.
Mölndal Energi är ett kvalitetsmedvetet företag som lever efter mottot nära, enkelt och med passion för miljön.
Vi drivs av att arbeta tillsammans, engagerat och effektivt. Det är vårt sätt att uttrycka att nyckeln till framgång är kompetenta och engagerade medarbetare som känner ansvar för sitt arbete och för företaget.

Vi omsätter en dryg miljard, har ca 115 000 kunder och ca 100 medarbetare.

Läs mer på www.molndalenergi.se

 

Affärsstrateg

Vi söker en affärsstrateg som vet att nollor gör skillnaden
Vill du arbeta på ett företag som är drivande i omställningen till ett hållbart samhälle? Vi är Sveriges första fossilfria energibolag, men det räcker inte för oss. Vårt mål är att minska slöseriet med jordens resurser. Helst till noll. Mölndal Energi producerar förnybar el och värme från noll fossila bränslen. Det gör både oss och våra kunder till riktiga nollor. Nu letar vi efter en till nolla till vårt gäng. Vi söker en affärsstrateg till affärsområde Tjänster 

Uppdrag
Energimarknaden är i förändring där vi går mot tydligare kundfokus, digitalisering och tjänstefiering. För att möta detta startade Mölndal Energi 2018 ett nytt affärsområde, Tjänster, med syfte att tillsammans med externa partners utveckla nya tjänster utifrån kundernas behov. Utgångspunkten är att vi ska vara drivande i omställningen till ett mer hållbart samhälle.

Som affärsstrateg rapporterar du direkt till affärsområdeschefen för Tjänster. Uppdraget omfattar att vara drivande i att ta fram en strategisk utvecklingsplan för affärsområdet och identifiera strategiska samarbeten och partnerskap. Den övergripande ambitionen är att utveckla ett lönsamt affärsområde. Operativt ansvarar du för att driva prioriterade affärsutvecklingsprojekt ända in i mål och du har ett lönsamhetsansvar. Tjänster som finns i portföljen idag är t ex solceller, laddstationer och energitjänster.

Kvalifikationer och egenskaper

  • Vi ser att du är civilingenjör eller att du har motsvarande bakgrund.
  • Du har mer än 5 års relevant arbetslivserfarenhet.
  • Du har ledaregenskaper, är strategisk, strukturerad och kommunikativ.
  • Du är drivande och resultatinriktad med en förmåga att skapa goda relationer både internt och externt.
  • Du går från ord till handling och driver affärsutvecklingsprojekt genom att knyta till dig kollegor och samarbetspartners i tvärfunktionella projekt.

Helst ser vi att du är ett energiknippe som brinner för att göra världen till en bättre plats, en plats där hållbarhet är en lika stor självklarhet som jämställdhet. Du ser dina kollegor som kraftkällor och är övertygad om att lagarbete är nyckeln till framgång. Om du dessutom sprider positiv energi omkring dig kommer du känna dig hemma hos oss.

Fakta, kontakt och ansökan

  • Vi finns i Mölndal och behöver dig så snart som möjligt
  • Vi samarbetar med Chefspoolen i denna rekrytering
  • Vill du veta mer så kontakta rekryterare Staffan Engberg, 0768-154544, staffan.engberg@chefspoolen.se
  • Sista ansökningsdag är den 10 juni. Ansökan via ansökningsknappen nedan.

Vad erbjuder vi dig?
På Mölndal Energi gör vi skillnad för vår jord. På riktigt. Varje dag. Vi ligger i framkant och pushar utvecklingen i vår bransch framåt. Men vi lägger lika stor vikt vid din utveckling. För vi vill såklart att du blir så bra som du bara kan, och vi vill hjälpa dig att nå dit.

Om Mölndal Energi
Vi på Mölndal Energi brinner för att Sverige ska nå miljömålen långt före 2045. Därför är vi ett fossilfritt energiföretag redan idag. Vi använder noll fossila bränslen när vi producerar el och värme till våra kunder. Det gör både oss och dem till riktiga nollor.

Men vi tycker inte det räcker med att använda förnybar och fossilfri el - vi vill också minska slöseriet av jordens resurser. Helst till noll. Vi hjälper därför våra kunder att dra ner på sin energiförbrukning och elkonsumtion. Så att våra gemensamma klimatavtryck blir så små som möjligt.

 

Affärsstrateg till Mölndal Energi

Företag Mölndal Energi
Ort
Kategorier
Utgår

2020-06-10

Ansök nu

Dela detta jobb