teknikjobb.se

Administratör samhällsbyggnadsförvaltningen inriktning plan, bygg och miljö

Företag Gnesta Kommun
Ort
Utgår

2021-05-25

Ansök nu

Administratör samhällsbyggnadsförvaltningen inriktning plan, bygg och miljö

Arbetsplatsbeskrivning

Gnesta kommun är en aktiv och förändringsbenägen kommun i Storstockholmsregionen. Vi har goda kommunikationer till Stockholm, Nyköping och Skavsta flygplats. Vårt nära samarbete med näringsliv och föreningsliv gör Gnesta till en lättillgänglig och personlig tillväxtkommun med stor framtidstro. En kommun där människor växer och är kreativa.

Gnesta ligger i Sörmland en dryg halvtimme med tåg från Stockholm central. Vi är drygt 11 000 invånare och har ca 850 medarbetare som arbetar engagerat med att ge våra medborgare och besökare bästa möjliga service och kvalitet.
Du är varmt välkommen att bli en av oss.

Samhällsbyggnadsförvaltningen söker nu en administratör som ska jobba mot planeringsenheten och miljöenheten.
Samhällsbyggnadsförvaltningen har ansvar för plan- och bygg, miljö, exploatering, kommunikationer samt övergripande planering. Inom förvaltningen finns även de tekniska verksamheterna som omfattar gata/park, VA och renhållning.
I rollen som administratör är du en del av planeringsenheten och du kommer även jobba mot miljöenheten. Du ingår i ett team med handläggare med olika specialistområden inom plan, bygg, exploatering och miljö.
Du är varmt välkommen att bli en av oss!

Arbetsbeskrivning

Vi söker en driven, strukturerad och lösningsfokuserad administratör som ska jobba med administration inom plan, bygg och miljö.
Du förväntas ta stort eget ansvar inom ditt arbetsområde och är med och bidrar till förvaltningens utvecklingsarbete och ett positivt arbetsklimat.
Du tar emot och diarieför bygglovsansökningar och anmälningar samt hanterar post/mej och administrerar utskick för t ex grannehöranden och kungörelser. I dina uppgifter ingår också att stötta i den dagliga ekonomihanteringen, som exempelvis kontering av fakturor och beställningar. Du deltar i förvaltningens utvecklingsarbete i frågor som berör administration, t ex mallar och arkivfrågor. I uppdraget ingår att hantera ärenden samt dokument i vårt ärendesystem Castor. Du tar även fram statistikunderlag inför våra rapporteringar. Du ger service till allmänheten i form av upplysningar, hanterar beställningar av kartor och handlingar och uppdaterar information på hemsidan.
En del av tjänsten kommer att utföras mot miljöenheten men du kommer att tillhöra planeringsenheten.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom kommunal förvaltning administration inom plan, bygg och miljö samt mycket god IT-kunskap, bland annat om ärendesystemet Castor samt Office paketet.
Då arbetet innebär mycket kontakt med bygglovsökande och andra intressenter är det av stor vikt att du är tydlig, pedagogisk och lösningsfokuserad. Du är en servicemedveten person som sätter medborgaren i fokus genom ett professionellt bemötande och god kommunikation. Du har lätt för att samarbeta med både arbetskamrater såväl som medborgare och besitter en god organisationsförmåga, är systematisk och kommer till avslut, samtidigt som du tar ansvar för helheten och trivs med teamarbete. Du har en positiv inställning till digitalisering, nya arbetssätt och arbetsuppgifter.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Deltid
Tillträde: 75%

Ansökan

Ansök senast: 2021-05-16
Referensnummer: A1025067

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktperson
Tomas Enqvist
Planeringschef
tomas.enqvist@gnesta.se

Övrigt
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.
Gnesta kommun har tagit ställning till kanaler och marknadsföring för rekrytering. Vi undanber oss bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Administratör samhällsbyggnadsförvaltningen inriktning plan, bygg och miljö

Gnesta Kommun