teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Knivsta är en ung och växande kommun med goda kommunikationer i stråket mellan Stockholm och Uppsala. Vi har funnits som kommun i drygt 10 år och utvecklingsarbetet pågår kontinuerligt.

Nybyggarstämningen märks i både organisationen och samhället.

Kart-, Mät- och GIS-enheten ingår i Bygg- och miljökontoret som även ansvarar för planer, bygglov och miljötillsyn. Vi är ca 25 personer som jobbar på Bygg- och miljökontoret. På Kart-Mät- och GIS-enheten är vi nu tre personer som ska utökas till fyra med denna tjänst.

Vi som arbetar på Kart-, Mät- och GIS-enheten sköter allt från mätningsarbete till färdig kartprodukt. I jobbar ingår en ständig utveckling för att förbättra och effektivisera våra produktionsmetoder.

Vi behöver dig som vill ta ansvar och tycker om att arbeta med omväxlande arbetsuppgifter. Arbetet innebär framställning av Kart- och GISprodukter och kartleveranser till både interna och externa aktörer. Som Kart- och GIS-ingenjör kommer du att ha bland annat ansvaret för produktion av Grundkartor i samverkan med planenheten. För bearbetning, analyser och presentation använder vi oss av Autodesk 2014, MapInfo och Solen Pro. Inläsning av mätningsdata görs i en Oracle spatiala databas.

Arbetsuppgifter

  • Produktion och leverans av Grundkartor i nära samarbete med kommunens planenhet.
  • Framtagning och leverans av kartprodukter åt så väl kommunens förvaltningar som åt konsulter vid projekteringar. Detta innebär kartproduktion både i vår standard kartmiljö och i GISmiljö.
  • Ansvara för avtalsbundna kartleveranser till kommunens partner som Lantmäteriet, Trafikverket, Roslagsvatten m fl. enligt avtal som exempelvis ABT, NVDB och DRK-avtalsleverans.
  • Ajourhållning av kommunens primärkarta som ett fortlöpande arbete i syfte att hålla en hög kvalité på primärkartan.
  • Förbättring av kommunens GIS-plattform och ge stöd och kunskap om GIS genom utbildningsinsatser till användare och verksamheter. Produktion av GIS-kartor som verksamhetsunderlag samt GIS-plattformen är en viktig del av arbetsuppgifterna.
  • Assistera och stå som backup för att ta hand om gruppens regelbundna arbetsuppgifter som till exempel produktion av nybyggnadskartor, utstakning, kontrollmätning och uppdatering av kartdatabasen. Detta innebär hela kedjan från mätbeställning till kartproduktion och leverans.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är kart och GIS-ingenjör med god känsla för service. I din roll bör du vara strukturerad, flexibel samt ha förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Du har erfarenhet och kunskaper av framställning av kartor både i kart- och GIS-miljöer. Du har arbetat med digitalt karthanteringsverktyg som t.ex. AutoCAD och MapInfo. Vi ser gärna att du har erfarenhet från kommunal verksamhet. Du har lätt för att formulera dig muntligt såväl som skriftligt på svenska.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2014-05-12 Ange referens: A388471

Kontaktpersoner

Anette Holm, Kartingenjör018-34 70 61

Djavad Mousavi, Kart- och GIS-samordnare018-34 70 72

Övrig information
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen (PUL).

Varmt välkommen med din ansökan!

Märk din ansökan med Teknikjobb.se

Logga

Kart- och GIS-ingenjör

Företag Knivsta kommun
Ort
Kategorier
Utgår

1970-01-01

Ansök nu

Dela detta jobb