teknikjobb.se

close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Teknikjobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

\"\"

APM Terminals Gothenburg är Nordens största containerterminal med kapacitet att ta emot och hantera de största oceangående fartygen i världen. Här skeppas drygt 50 procent av alla containrar till och från Sverige. Terminalen har ett 25-tal anlöp per vecka. Förutom direktanlöpen – oceangående fartyg som kommer direkt från andra världsdelar – trafikeras terminalen av feederfartyg från andra hamnar i norra Europa. Cirka hälften av alla containrar till och från APM Terminals transporteras med järnväg, vilket innebär stora miljövinster. APM Terminals är ett oberoende affärsområde inom A.P. Moller-Maersk koncernen. Huvudkontoret ligger i Haag och man har 20 600 anställda i 69 länder och omsätter 4,24 miljarder USD (2015). På terminalen i Göteborg är man 440 anställda, varav 270 arbetar direkt i produktionen och cirka 50 personer arbetar med att tekniskt stödja Operations.

Vill du vara med och leda IT-verksamheten på Nordens största containerterminal?  

– Då är du rätt person för oss. Nu förstärker vi vår organisation med en IT-Manager som är ytterst ansvarig för terminalens infrastruktur, där den dagliga hanteringen och driften av samtliga system och nätverk ingår. Du kommer att få möjligheten att jobba i ett dynamiskt och framåtsträvande företag där det händer mycket. Vi erbjuder dig en spännande tjänst där du kommer att vara med och påverka och utveckla bolaget mot fortsatta framgångar.

Arbetsuppgifter
Du kommer att leda och ansvara för terminalens IT-avdelning, där du har personal och budgetansvar samt ansvarar för att IT-projekt uppfylls enligt plan. Det kommer att vara din uppgift att projektleda all implementation av företagets systemarkitektur och IT-infrastruktur. Det är även ditt ansvar att, övervaka och kontrollera alla IT-relaterade tillgångar i företaget. Du ansvarar också för att det finns redundans på samtliga system samt en krishanteringsplan för IT-miljön i företaget.

Du förbereder och underhåller processer, rutiner och övrig dokumentation som berör IT-avdelningen.

Som IT-Manager förväntas du ta en aktiv roll i att säkerställa att ett konstant förbättringsarbete pågår, samt att befintliga system är pålitliga, effektiva och hållbara. En stor del av rollen innefattar hantering av avtal med olika externa leverantörer. I rollen som IT Manager rapporterar du direkt till företagets Managing Director (MD) samt har personalansvar för medarbetarna på IT-avdelningen.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda medarbetarna på IT-avdelningen
  • Ansvara för enhetens ekonomi och investeringsplaner
  • Formulera mål och aktiviteter för IT-avdelningen samt säkerställa att målen uppfylls
  • Hantera avtal med externa leverantörer
  • Hantera förvaltningen av företagets IT-lösningar

Profil 
Vi vill att du har minst 7 års arbetslivserfarenhet inom drift och förvaltning och under minst två år haft en ledande roll. Vi vill gärna att du har en akademisk examen inom IT eller annan motsvarande utbildning. Du har mycket goda kunskaper om nät- och serverarkitektur, applikationsförvaltning och verksamhetsutveckling, likväl som erfarenhet av service-och supportarbete. Vi vill också att du har mycket god förståelse för IT-säkerhetsfrågor.

I denna roll behöver du kunna hantera många olika ärenden samtidigt och därför behöver du ha en hög logisk förmåga och god förmåga för att lösa komplexa problem. Som person är du drivande, prestigelös, initiativtagande och social. Du har goda ledaregenskaper och förmågan att motivera och inspirera dina medarbetare.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Att jobba hos oss
På APM Terminals Gothenburg får du möjlighet att vara en del av ett globalt bolag, med verksamhet i 69 länder på fem olika kontinenter. Här erbjuds du både möjlighet till intern utveckling på vår terminal i Göteborg, men också chans att bredda dig utanför våra gränser – i hamnar och kontor i andra länder. I Sverige är vi den enda terminalen med förutsättningar att ta in de allra största oceangående fartygen. Från vår terminal sker dryga 50 procent av all Sveriges export och import, både via fartyg men också via järnväg. Att jobba med oss innebär att du är en del i detta viktiga nav, som utgör en stor del av Svenskt näringsliv. Här i Göteborg finns alla funktioner och tjänster på plats, från produktion till företagsledning, och hos oss får du möjlighet att jobba i en verksamhetsnära miljö med gott om sociala kontakter och bred kompetens. Vi lever och verkar i en föränderlig miljö, här hos oss får du möjlighet att jobba på en dynamisk arbetsplats där vi tillsammans arbetar för att leverera service och tjänster i toppklass.

Kontaktperson
Vi vill ha din ansökan snarast. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. I denna rekrytering samarbetar vi med Sigma Compleo. Detta är en fast tjänst och anställningen är på APM Terminals.

Vid frågor kontakta Susanne Hjälmered på 0703-89 70 07

IT-MANAGER TILL APM TERMINALS I GÖTEBORG

Företag Unknown
Ort
Kategorier
Utgår

1970-01-01

Ansök nu

Dela detta jobb