NCC:s vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vi utvecklar, bygger och säljer framtidens miljöer för boende, arbete och kommunikation. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; ärlighet, tillit, respekt och framåtanda.

Nu söker vi dig som tillsammans med oss vill utveckla byggandet under många år framöver i Stockholm och ha som huvuduppgift att utveckla vårt team av installationsledare. Följ med på vår spännande resa som Gruppchef Installation i avdelning Hus Stockholm!

Avdelning Hus Stockholm som ingår i NCC Building, har idag närmare 400 anställda och är mitt inne i en spännande tillväxtfas. De senaste åren har vi genomfört flera kända projekt som tagit en naturlig plats i stadsbilden såsom Aula Medica, Mästerhuset, nya Musikhögskolan och de två kontorsprojekten Torsplan i Hagastaden. Detta har resulterat i ett fortsatt förtroende att bygga och utveckla Storstockholm. Över 90 procent av våra projekt drivs i samverkan med kund. Avdelningen omsätter drygt 2 Mdr kronor. 

För att möta våra kunders krav på effektiva byggnader och anläggningar vill vi nu förstärka vår installationskompetens och team med en gruppchef. Vi har många spännande projekt framför oss, vi bygger och utvecklar kommersiella fastigheter i Stockholm. Vi producerar många installationsmässigt spännande och utmanande projekt som ställer höga krav på installationsledarens kompetens, drivkraft och innovativa förmåga. Här i avdelningen finns därför stora möjligheter för dig att utvecklas både i din specialistkompetens inom installation men framförallt i ditt ledarskap som är din huvuduppgift i denna roll.

Här är dina nya utmaningar

Som Gruppchef Installation har du ansvar för att planera och koordinera arbetet för ditt team av specialister inom installation,  tillsammans med specialistchefen i avdelning Hus Stockholm. Till stöd i uppdraget har du många erfarna kollegor, både inom ditt team, andra gruppchefer inom specialistteamet inom avdelningen och inom NCC i stort. I rollen som gruppchef arbetar du även delvis operativt med att stödja våra projekt, ett eller flera, som installationssamordnare vid behov.

Ditt team består av kunniga installationsledare som hos oss leder och arbetar tillsammans med såväl interna som externa resurser för att säkerställa installationslösningarna i byggprojekten. Tillsammans med ditt team bidrar ni med fördjupad kunskap om tekniska installationer i nära samarbete med projekteringsledare, anbudsingenjörer, inköpare och övrig organisation. Ert team har även en aktiv del tidigt i anbuds- och systemskedet där ni stöttar under projektering samt i själva produktionen och finns med ända fram till överlämnandet till vår kund.

De här erfarenheterna och egenskaperna vill vi gärna att du har

Vi ser gärna att du har en byggteknisk utbildning eller motsvarande kompletterat med arbetslivserfarenhet. Du har flera års erfarenhet av rollen som installationssamordnare i hus- eller bostadsprojekt. Troligtvis har du en bakgrund från entreprenad- eller konsultbranschen främst med erfarenhet av VVS-installationer, erfarenhet inom styr och el är meriterande. Du har tidigare har arbetat med att ta fram systemförslag, skisser och kortfattade beskrivningar samt kalkyler och anbud. Det är viktigt för oss att du har erfarenhet av att leda andra eller ser denna som ett utvecklande nästa steg i din karriär. Du tycker om och har ett intresse av att utveckla både medarbetare och individerna i ditt team.  För att lyckas väl i rollen tror vi att du mycket har goda kunskaper inom byggteknik och installationssamordning. Du har förmågan att överblicka helheten för att planera ditt teams utveckling och dagliga arbete, samt är även duktig på att sätta dig in i ditt teams operativa frågor med din specialistkompetens.

För att lyckas är det viktigt att du har en god förmåga att kommunicera och involvera dina kollegor mot en gemensam målbild. Du är inspirerande som person, är lyhörd och har ett stort intresse för utvecklingen av ditt team och individerna ditt team. Du delar givetvis våra värderingar ärlighet, tillit, respekt och framåtanda och ser dessa ord som ett verktyg i ditt ledarskap. Avdelningen är just nu inne i en spännande tillväxtfas vilket innebär att rekrytering av nya medlemmar till ditt team kommer kräva ett stort engagemang av dig under en tid framåt och blir en naturlig del av din arbetsdag. Du kommer ha stora möjligheter att skapa ditt team och därmed påverka era förutsättningar för att nå teamets målsättning. Har du erfarenhet av rollen som rekryterande chef tidigare är detta därför meriterande.  Du uttrycker dig väl i tal och skrift. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.

Ytterligare information

Anställningsform är tillsvidare på heltid med placering på vårt huvudkontor på Vallgatan Solna.

Kom och väx!

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till Marie Holmberg HR-specialist Rekrytering marie.holmberg@ncc.se. Under veckorna 28-32 har vi svårt att besvara dina frågor då vi har sommarsemester men vi återkommer givetvis till dig så snart som möjligt därefter.

Välkommen med din ansökan!
Trevlig sommar!

NCC:s vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. Vårt arbete genomsyras av våra värderingar; ärlighet, tillit, respekt och framåtanda.